Η απερχόμενη κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ, με τις δηλώσεις της περί εμπλοκής της Ρωσίας στις κυβερνοεπιθέσεις που πραγματοποιούν χάκερς το μόνο που κάνει είναι να επιδεινώνει τις διμερείς σχέσεις και να εμποδίζει τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ Τζό Μπάιντεν να αποκαταστήσει την συνεργασία με την Μόσχα, δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

«Ωστόσο κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ότι ο αληθινός στόχος των νέων κατηγοριών εναντίον μας είναι μια προσπάθεια να εμποδίσουν τον εκλεγμένο πρόεδρο Μπάιντεν να αποκαταστήσει την συνεργασία με την Μόσχα, και στα ζητήματα της διεθνούς πληροφοριακής ασφάλειας» δήλωσε η Ζαχάροβα, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι «το εν λόγω σενάριο δεν ανταποκρίνεται ούτε στα ρωσικά, ούτε στα αμερικανικά συμφέροντα».

Σύμφωνα με την ίδια εξακολουθεί να είναι ακατανόητο, για ποιο λόγο η απερχόμενη αμερικανική κυβέρνηση συνεχίζει να επιδεινώνει τις σχέσεις με την Ρωσία.

Αναφερόμενη στις αμερικανικές κυρώσεις που επιβάλλει σε ρωσικές εταιρείες, η Ζαχάροβα είπε ότι αυτές εντάσσονται στη γενική πολιτική γραμμή των ΗΠΑ που αποσκοπεί στο να περιορίσει την Ρωσία.

«Η απερχόμενη κυβέρνηση προσπαθεί στον μέγιστο δυνατό βαθμό να δυσκολέψει την ρωσο-αμερικανική συνεργασία, να υπονομεύσει τον υγιή ανταγωνισμό στις διεθνείς αγορές» δήλωσε η ίδια, προσθέτοντας ότι «παρόμοιες ενέργειες ’υποχρεώνουν’ την Ρωσία να επιτύχει την πλήρη τεχνολογική ανεξαρτησία από την Δύση».