Χάος επικρατεί και σήμερα στις μετακινήσεις σε ολόκληρη τη Γαλλία Γαλλία λόγω της νέας απεργίας στα τραίνα, που προκήρυξαν τα συνδικάτα.

Η πρώτη απεργία έγινε την περασμένη εβδομάδα όταν είχαν και πάλι παραλύσει οι συγκοινωνίες από την Τρίτη έως την Πέμπτη, καθώς το τραίνο είναι πολύ δημοφιλές μέσο μετακίνησης στη χώρα.

Αφορμή για την κήρυξη νέας απεργίας είναι οι προτάσεις της κυβέρνησης για μεταρρυθμίσεις στον οργανισμό σιδηροδρόμων, δηλαδή για συγχώνευση της εταιρείας λειτουργίας και της εταιρείας διαχείρισης του δικτύου.

Παρότι οι δύο οργανισμοί έχουν διαχωριστεί από το 1997 και οι υπάλληλοι έχουν εγκρίνει την επανένωση, τα συνδικάτα υποστηρίζουν ότι οι μεταρρυθμίσεις δεν είναι αρκετές και ζητούν αλλαγές στις υπηρεσίες για το κοινό και την ανάπτυξη των υποδομών.

Οι απεργοί εμφανίζονται αμετακίνητοι στις θέσεις τους, το ίδιο και η γαλλική κυβέρνηση, που μάλιστα εκτιμά ότι η απεργία έχει ήδη στοιχίσει 80 εκατομμύρια ευρώ.

Εν τω μεταξύ, σήμερα είναι αυξημένες οι ανάγκες για μετακινήσεις, καθώς το πρωί ξεκίνησαν οι εξετάσεις των μαθητών του Λυκείου για το απολυτήριο Λυκείου, που στη Γαλλία είναι το εισιτήριο εισόδου στις Πανεπιστημιακές σχολές.