Εικόνα ήττας η οποία μπορεί να μην έχει άμεση πολιτική επίδραση, αλλά συνιστά αρνητικό εντυπωσιασμό για λογαριασμό του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, είναι αυτό που προκύπτει από τις σημερινές επαναληπτικές δημοτικές εκλογές σε δήμους δύο νομών, επτά επαρχιών και τεσσάρων χωριών.

Οι εκλογές επαναλαμβάνονται στους δήμους αυτούς λόγω ενστάσεων που είχαν γίνει επί των αποτελεσμάτων στις εκλογές της 30ης Μαρτίου 2014.

Βαρύνουσα σημασία στα σημερινά αποτελέσματα έχουν οι δημοτικές εκλογές στην πόλη ‘Αγρι της ανατολικής Τουρκίας και στην πόλη Γιάλοβα της δυτικής.

Με καταμετρημένο το 82,74% των ψήφων στο ‘Αγρι δήμαρχος εκλέγεται ο υποψήφιος του φιλοκουρδικού Κόμματος Ειρήνης και Δημοκρατίας με ποσοστό 52,3%, (45,92% το Μάρτιο) ενώ ακολουθεί ο υποψήφιος του κυβερνώντος κόμματος με 44,1% (45,47 το Μάρτιο).

Στη Γιάλοβα με καταμετρημένο το 94,69% των ψήφων προηγείται ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (αξιωματική αντιπολίτευση) με 47,9% (49,9% το Μάρτιο) και ακολουθεί ο υποψήφιος του κυβερνώντος κόμματος με 47,5% (42,9% το Μάρτιο). Η διαφορά των ψήφων είναι 206.

Στο δήμο ‘Αγρι το αποτέλεσμα πρέπει να θεωρείται τελικό ως προς την εκλογή του δημάρχου. Στη Γιάλοβα όλα δείχνουν ότι θα ακολουθήσουν ενστάσεις.

Ως προς τις επαρχίες το κυβερνών κόμμα κερδίζει 3 δήμους, το ακροδεξιό Κόμμα Εθνικιστικού Κινήματος 2, το ΡΛΚ 1 και το φιλοκουρδικό κόμμα 1. Στα χωριά το κυβερνών κόμμα και το ΡΛΚ κερδίζουν από 2 δήμους.