Πρόγραμμα 6,3 δισ. ευρώ θα εγκρίνει η ισπανική κυβέρνηση

Στόχος η δημιουργία θέσεων εργασίας και η τόνωση της ανταγωνιστικότητας


ΚΟΣΜΟΣ
23:25
31/05/2014
Πρόγραμμα 6,3 δισ. ευρώ θα εγκρίνει η ισπανική κυβέρνηση
loading

H κυβέρνηση της Ισπανίας θα εγκρίνει ένα πρόγραμμα ύψους 6,3 δισεκατομμυρίων ευρώ- εκ των οποίων τα 3,63 δισεκατομμύρια θα προέλθουν από το δημόσιο τομέα, την επόμενη εβδομάδα με στόχο τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και θα μειώσει το βασικό συντελεστή του εταιρικού φόρου στο 25% από το 30% προκειμένου να καταστήσει τις επιχειρήσεις περισσότερο ανταγωνιστικές, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι.

Αντίθετα απέκλεισε το ενδεχόμενο αύξηση του ΦΠΑ, παρά τις συστάσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

«Την επόμενη Παρασκευή, η κυβέρνηση θα παρουσιάσει ένα πακέτο μέτρων για την ανάπτυξη της ανταγωνιστικότητας και της αποτελεσματικότητας» επιβεβαίωσε ο Ραχόι κατά τη διάρκεια του 30ου Συνεδρίου του Κύκλου της Οικονομίας στο Σίτχες (στα βορειοανατολικά) παρουσία του επιτρόπου Ανταγωνισμού Χοακίν Αλμούνια και του πρώην πρωθυπουργού της Ιταλίας Ενρίκο Λέτα.

Επίσης ανακοίνωσε μια μείωση του εταιρικού φόρου, όπως είχε συστήσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, από το 30% στο 25%.

Σχετικά με τον ΦΠΑ, κατ’ αρχήν «δεν θα τον αγγίξουμε στην φορολογική μεταρρύθμιση που θα εγκρίνουμε τον Ιούνιο» επιβεβαίωσε.

«Η γενική ιδέα είναι να μειώσουμε τους φόρους. Θέλουμε οι οικογένειες να έχουμε περισσότερα χρήματα στα χέρια τους, να δώσουμε ώθηση στην κατανάλωση, να αυξήσουμε την ανταγωνιστικότητα ολόκληρης της οικονομίας, να ενισχύσουμε τις καταθέσεις και να συμβάλουμε στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας» τόνισε ο Ραχόι.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει