Ο φερόμενος ως ειδικός πυροτεχνουργός της ισλαμιστικής οργάνωσης της Νιγηρίας, Μπόκο Χαράμ, συνελήφθη από τη νιγηριανή αστυνομία.

Ο άνδρας πιστεύεται ότι ευθύνεται για τις πρόσφατες εκρήξεις που προκάλεσαν τον θάνατο εκατοντάδων ανθρώπων, όπως αναφέρει η τοπική εφημερίδα Premium Times.

Ο άνδρας, το όνομα του οποίου δεν δόθηκε στη δημοσιότητα, παραδέχθηκε την εμπλοκή του σε τρεις μεγάλες βομβιστικές επιθέσεις, δύο στην πρωτεύουσα Αμπούτζα και μία στην πόλη Τζος, επισημαίνει σε άρθρο της η εφημερίδα επικαλούμενη μια πηγή των ενόπλων δυνάμεων.

Τουλάχιστον 75 άνθρωποι σκοτώθηκαν από την έκρηξη σε έναν σταθμό λεωφορείων σε συνοικία της Αμπούτζα στις 14 Απριλίου. Δύο εβδομάδες αργότερα μια δεύτερη βομβιστική επίθεση στην πρωτεύουσα της Νιγηρίας προκάλεσε τον θάνατο 19 ανθρώπων.

Επίσης, στις 20 Μαΐου έκρηξη που σημειώθηκε στην κεντρική αγορά της πόλης Τζος κόστισε τη ζωή σε περίπου 200 ανθρώπους.

Ο πυροτεχνουργός συνελήφθη από στρατιώτες σε ένα σημείο ελέγχου κοντά στην πόλη Μπάμα, στην πολιτεία Μπόρνο της βόρειας Νιγηρίας, επειδή είχε μαζί του «υψηλής τεχνολογίας εξοπλισμό επικοινωνιών, έναν χάρτη, ένα πολύ ακριβό φορητό υπολογιστή και 30 φορητές μνήμες USB», σύμφωνα με τον στρατιωτικό.

Ο άνδρας κατευθυνόταν προς το δάσος Σαμπίσα, που πιστεύεται ότι είναι προπύργιο της Μπόκο Χαράμ.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.