Σε άρση των συνοριακών περιορισμών με τις δύο πολυπληθέστερες πολιτείες της Αυστραλίας θα προχωρήσει το Δεκέμβριο το Κουίνσλαντ, όπως δήλωσε σήμερα η πρωθυπουργός της, Αναστάζια Πάλασουκ, προκειμένου να ενισχυθεί η τουριστική βιομηχανία.

Το Κουίνσλαντ έκλεισε τα σύνορά του σε ταξιδιώτες από τη Νέα Νότια Ουαλία και τη Βικτόρια τον Αύγουστο, μετά τον εντοπισμό περιστατικών μόλυνσης από την πανδημία COVID-19.

Ωστόσο, από τότε, η πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας έχει συμπληρώσει ένα μήνα χωρίς να έχουν καταγραφεί περιστατικά μόλυνσης από την COVID-19, ενώ η πηγή των μολύνσεων δεν έχει εντοπιστεί, όπως επισημαίνει το ΑΜΠΕ. Οι περιορισμοί των αφίξεων από το Σίδνεϊ θα αρθούν την 1η Δεκεμβρίου, σύμφωνα με την Πάλασουκ.

Οι κάτοικοι της Βικτόρια που είχε προηγούμενα χαρακτηριστεί ως η εστία μόλυνσης της πανδημίας για την Αυστραλία θα είναι ευπρόσδεκτοι αν δεν καταγραφεί κάποιο περιστατικό μόλυνσης από την COVID-19 αύριο, συμπληρώνοντας 26 ημέρες, χωρίς τη μετάδοση περιστατικού μόλυνσης στην κοινότητα.

«Η κατάσταση στο Κουίνσλαντ είναι καλή» δήλωσε η Πάλασουκ στην πρωτεύουσα της πολιτείας, Μπρισμπέιν.

Οι περιορισμοί μεταξύ των πολιτειών στην Αυστραλία έχουν αρχίσει να καταργούνται βοηθώντας τον τομέα του εσωτερικού τουρισμού, αλλά και τις αεροπορικές εταιρείες της Αυστραλίας (Qantas Airways και Virgin Australia).

Υπενθυμίζεται πως χθες άνοιξαν τα σύνορα μεταξύ Νέας Νότιας Ουαλίας και Βικτόρια, έπειτα από πάνω από τέσσερις μήνες.

TAGS