«Η ανθρωπότητα είναι αηδιαστική και ιδίως ορισμένοι άνθρωποι», ήταν μια από τις ατάκες του 22χρονου φοιτητή Έλιοτ Ρότζερ λίγες ώρες πριν το αιματηρό ξέσπασμα οργής του. Ο νεαρός ήθελε να παίξει το ρόλο… του Θεού και τόνισε ότι αν ήταν στο χέρι του θα εξαφάνιζε κάθε τέτοιο «αηδιαστικό» είδος. «Θα πάρω την εκδίκηση μου», πρόσθεσε.

Οι δολοφονίες που διέπραξε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής έχουν συγκλονίσει τις ΗΠΑ, αλλά εκείνο που έδωσε το έτερο μεγάλο χτύπημα στην οικογένεια του ήταν το γεγονός ότι θα μπορούσαν να προλάβουν το κακό, αλλά δεν το κατάφεραν. Ο Ρότζερ, γιός γνωστού σκηνοθέτη του Χόλιγουντ -ο οποίος σκότωσε συνολικά 6 ανθρώπους στην Καλιφόρνια και μετά αυτοκτόνησε- είχε στείλει ένα… μανιφέστο πριν σφάξει τρεις συμφοιτητές του στο διαμέρισμα του και πυροβολήσει άλλους τρεις (δύο γυναίκες και τέσσερις άνδρες ηλικίας 19-22 ετών) στην πόλη Ίσλα Βίστα.

Συγκεκριμένα είχε αποστείλει σε περίπου 24 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και οι γονείς του, Πίτερ και Λίτσιν Ρότζερ. Με το 140 σελίδων έγγραφο ο νεαρός –που όπως αποκαλύφθηκε έπασχε από σύνδρομο Άσπεργκερ- προειδοποιούσε για την πράξη του, την οποία δικαιολόγησε λέγοντας ότι κάποιοι τον απορρίπτουν στην ζωή, το ίδιο και οι γυναίκες και γι’ αυτό στα 22 του είναι ακόμη παρθένος. Κι έτσι αποφάσισε να πάρει την εκδίκηση του, όπως είπε ο ίδιος. Όταν οι γονείς του το διάβασαν και σοκαρίστηκαν, προσπάθησαν να τον σταματήσουν, σύμφωνα με την Daily Mail. Η μητέρα του έτρεξε στο δωμάτιο του και μπήκε στη σελίδα του στο «youtube», όπου βρήκε και το βίντεο που είχε φτιάξει ο γιος της, με τίτλο «Τιμωρία». Όπως αναφέρεται όμως αντί να καλέσει την αστυνομία αποφάσισε να τον βρει και να προσπαθήσει να τον μεταπείσει η ίδια και ο σύζυγος της.

Φαίνεται όμως, πως ήταν αργά, διότι το ζευγάρι δεν ξαναείδε το γιο του, παρά μόνο άκουσε για το μακελειό που προκάλεσε και για την αυτοκτονία του αμέσως μετά.

Στο e-mail που έστειλε ο Έλιοτ, όπως και στο βίντεο, ανέφερε ότι πρώτα σχεδίαζε να σκοτώσει τους συγκατοίκους του, στη συνέχεια να παρασύρει άλλους στο σπίτι του για να τους σκοτώσει κι αυτούς κι έπειτα να σφάξει γυναίκες, μέλη μίας αδελφότητας, για να καταλήξει στους δρόμους της Ίσλα Βίστα και να σκοτώσει κι άλλους.

Σύμφωνα με την μαρτυρία της Κάθλιν Μπλέσερ, μητέρα ενός φίλου του νεαρού– οποίος ήταν και ένας από τους παραλήπτες του e-mail- ο 22χρονος είχε προσκαλέσει τον γιο της Φίλιπ κι έναν κοινό παιδικό φίλο τους στο σπίτι του για το σαββατοκύριακο με σκοπό, να σκοτώσει κι εκείνους.

«Θα σφάξω όποια ξανθιά τσ@λ@ βλέπω μπροστά μου», έλεγε στο βίντεο ο νεαρός δολοφόνος και προειδοποιούσε, αλλά… δυστυχώς το κακό έγινε.

Οι γονείς του 22χρονου Έλιοτ Ρότζερ, ο σκηνοθέτης Πίτερ Ρότζερ και η σύζυγος του, Λίτσιν, μετά το άκουσμα των δολοφονιών που πραγματοποίησε ο γιος τους και την αυτοκτονία του.

Μάρτυρες ανέφεραν ότι είχαν δει τον 22χρονο να τριγυρνά με την μαύρη BMW λίγο πριν το μακελειό.

Η αστυνομία πήγε και πήρε τον υπολογιστή του Έλιοτ, όταν έμαθε για το βίντεο.

Στην αρχή είχαν πει ότι ο νεαρός είχε ψυχολογικά προβλήματα, αλλά τελικά αποδείχθηκε ότι πέραν αυτού έπασχε και από σύνδρομο Άσπεργκερ.

Τα έξι θύματα του Έλιοτ Ρότζερ.