Με αραιή προσέλευση ψηφοφόρων συνεχίζεται από τις 7 π.μ. η ψηφοφορία για την ανάδειξη των έξι Κυπρίων αντιπροσώπων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η ψηφοφορία θα διακοπεί για μια ώρα το μεσημέρι ενώ τα 1.077 εκλογικά κέντρα θα κλείσουν στις 6 μ.μ.
Με βάση δημοσκοπήσεις, το ποσοστό αποχής θα είναι πάνω από 40% και ενδεχομένως μεγαλύτερο από το 40,6% που ήταν στις προηγούμενες ευρωεκλογές.

Ο Γενικός Εφορος Εκλογών Κώστας Νικολαΐδης δήλωσε ότι στην αποχή των προηγούμενων εκλογών θα προστεθεί και ένα μεγάλο μέρος των Τουρκοκυπρίων ψηφοφόρων που ψηφίζουν για πρώτη φορά. Αναμένεται ότι μόνο ένα μικρό ποσοστό των σχεδόν 60 χιλιάδων Τουρκοκυπρίων θα προσέλθουν στις κάλπες.

Σχεδόν 540 χιλιάδες είναι Ελληνοκύπριοι ψηφοφόροι, 59 χιλιάδες Τουρκοκύπριοι και 7 χιλιάδες επτακόσιοι κοινοτικοί, κυρίως Ελληνες και Βρετανοί.

Τα ανεπίσημα αποτελέσματα των εκλογών στην Κύπρο, όσον αφορά στα κομματικά ποσοστά θα γίνουν γνωστά γύρω στις 9 μ.μ. αλλά επίσημα θα ανακοινωθούν τα μεσάνυκτα, ενδεχομένως με τα ονόματα αυτών που θα έχουν εκλεγεί, μετά το κλείσιμο των καλπών στην Ιταλία, όπου η ψηφοφορία θα τερματισθεί τα μεσάνυκτα (ώρα Κύπρου).