Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν από βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε απόψε σε ένα εστιατόριο του Τζιμπουτί όπου συχνάζουν πολλοί ξένοι, όπως ανέφεραν διπλωματικές πηγές.

Δύο εκρήξεις έγιναν έξω από το εστιατόριο La Chaumiere, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο εργαζόμενοι και να τραυματιστούν πολλοί από τους πελάτες.

Οι τοπικές αστυνομικές αρχές προσπαθούν ακόμη να επιβεβαιώσουν τις πρώτες πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η πρώτη έκρηξη οφείλεται σε χειροβομβίδα και η δεύτερη σε επίθεση αυτοκτονίας.

Το Τζιμπουτί, πρώην γαλλική αποικία, φιλοξενεί τη μεγαλύτερη στρατιωτική βάση της Γαλλίας στην Αφρική καθώς και μια σημαντική αμερικανική βάση η οποία χρησιμοποιείται για τη διεξαγωγή αντιτρομοκρατικών επιχειρήσεων στην Υεμένη και τη Σομαλία. Το Τζιμπουτί μετέχει επίσης με στρατιώτες στην δύναμη της Αφρικανικής Ένωσης στη Σομαλία που μάχεται τους ισλαμιστές αντάρτες Σεμπάμπ.

Παραλλήλως, το λιμάνι του Τζιμπουτί χρησιμοποιείται από τα σκάφη που μετέχουν στη διεθνή επιχείρηση για την καταπολέμηση της πειρατείας στα ανοιχτά της Σομαλίας.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.