Επίθεση δέχτηκε η αυτοκινητοπομπή του αρχηγού του πολεμικού ναυτικού στην Τρίπολη, με αποτέλεσμα ο αντιναύαρχος, Χάσαν Άμπου Σανάκ, να τραυματιστεί ελαφρά.

Ένοπλοι που επέβαιναν σε ένα αυτοκίνητο έκλεισαν τον δρόμο στην αυτοκινητοπομπή και γάζωσαν το όχημα τού αντιναυάρχου, δήλωσε ο πλοίαρχος Αγιούμπ Κάσεμ.

Ο Σανάκ τραυματίστηκε ελαφρά στο κεφάλι. «Ένας οδηγός και δύο σωματοφύλακες τραυματίστηκαν επίσης από τις σφαίρες, όμως δεν κινδυνεύει η ζωή τους», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του σώματος.

Οι σωματοφύλακες του Σανάκ ανταπέδωσαν τα πυρά και έτρεψαν σε φυγή τους δράστες.

Η επίθεση αυτή σημειώθηκε στα δυτικά προάστια της πρωτεύουσας, ενώ ο αντιναύαρχος πήγαινε στη δουλειά του.

Τις τελευταίες ημέρες η πολιτική κρίση έχει οξυνθεί στη Λιβύη ενώ οι επιθέσεις πολλαπλασιάζονται καθημερινά, αφότου ο απόστρατος στρατηγός Χαλίφα Χάφταρ ξεκίνησε μια επιχείρηση στη Βεγγάζη εναντίον των «τρομοκρατικών οργανώσεων», όπως αποκαλεί τις ομάδες των ένοπλων ισλαμιστών.

Πολλοί αξιωματικοί του στρατού έχουν ταχθεί στο πλευρό του Χάφταρ ο οποίος ωστόσο κατηγορείται από τις αρχές για απόπειρα πραξικοπήματος.

Αργά το βράδυ της Τρίτης ο διοικητής της αντιαεροπορικής άμυνας εξέφρασε την υποστήριξή του στον Χάφταρ, όμως ο Σανάκ δεν είχε πάρει ακόμη θέση. Υπέρ του Χαλίφα τάχθηκε σήμερα και το υπουργείο Εσωτερικών της Λιβύης, όπως μετέδωσε το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο LANA.

Ο στρατός και οι δυνάμεις ασφαλείας μπαίνουν συχνά στο στόχαστρο ενόπλων στη Βεγγάζη, ωστόσο τέτοιου είδους επιθέσεις είναι σπάνιες στην Τρίπολη.