Οι ισχυρές βροχοπτώσεις, που πλήττουν την Κίνα τις τελευταίες εβδομάδες είχαν ως αποτέλεσμα να καταρρεύσει πλαγιά βουνού στην περιοχή Guizhou και να καταπλακώσει ζωντανούς περισσότερους από 100 ανθρώπους.

Η κατολίσθηση έγινε σε περιοχή, που βρίσκεται κοντά σε κατοικημένη περιοχή, γεγονός που δυσκολεύει το έργο των σωστικών συνεργείων και ελαχιστοποιεί τις ελπίδες για ανεύρεση ζωντανών.

Οι έντονες βροχοπτώσεις, που πλήττουν την Κίνα τις τελευταίες εβδομάδες, έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 379 ανθρώπους, με τους 239 από αυτούς, να έχουν χάσει τη ζωή τους τις τελευταίες λίγες μέρες. Τρία εκατομμύρια άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, ενώ σύμφωνα με την εθνική μετεωρολογική υπηρεσία, η περίοδος των βροχών μόλις άρχισε και εκφράζονται φόβοι, πως η συγκεκριμένη κατολίσθηση δε θα είναι η μόνη.

Ο ακριβής αριθμός των θυμάτων από την κατολίσθηση δεν έχει προσδιοριστεί ακόμη, καθώς σύμφωνα με αξιωματούχο της περιοχής, περίπου το μισό βουνό κατέρρευσε, θάβοντας μία ολόκληρη περιοχή στη λάσπη. Ο αριθμός των νεκρών ενδέχεται να ανεβεί τις επόμενες μέρες.