Το αεροδρόμιο του Δουβλίνου απάντησε στις περίεργες αναφορές που κυκλοφορούν τις τελευταίες ημέρες ότι οι Ιρλανδοί επιστρατεύουν ένα «παραθυράκι» των περιοριστικών μέτρων και τα πίνουν ανενόχλητοι στο αεροδρόμιο.

Σύμφωνα με τα όσα διαδίδουν πολίτες και ομάδες στα κοινωνικά μέσα, κάποιοι ισχυρίζονται πως αγοράζουν φτηνά εισιτήρια για να βρεθούν στο εσωτερικό του αεροδρομίου και να απολαύσουν ένα ποτό, καθώς οι παμπ έχουν βάλει προσωρινά λουκέτο.

Τα αεροδρόμια παραμένουν ωστόσο ανοιχτά, όπως κάνουν και τα καταστήματα εστίασης στους χώρους τους. Σύμφωνα με τα νέα μέτρα, πρέπει να αγοράσεις ένα γεύμα 9 ευρώ για να μπορείς να καταναλώσεις αλκοόλ.

«Με τις παμπ κλειστές και το μόνο μέρος που σερβίρει αλκοόλ να είναι το αεροδρόμιο, κλείνεις μια πτήση για 9,99 ευρώ (στην οποία δεν έχεις πρόθεση να επιβιβαστείς) και πας εκεί για μπίρες με την παρέα», έγραφαν κάποιοι σε σχετική ομάδα του Facebook.

Το αεροδρόμιο του Δουβλίνου δεν απάντησε για το συγκεκριμένο περιστατικό, εξέδωσε ωστόσο μια ανακοίνωση που απειλεί με κυρώσεις όσους αγοράζουν αεροπορικά εισιτήρια αλλά δεν κάνουν χρήση τους.

«Η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως η λειτουργία των ιρλανδικών αεροδρομίων είναι ‘‘ουσιώδης υπηρεσία’’. Η προμήθεια φαγητού και ποτών μέσα στο αεροδρόμιο –μετά τον έλεγχο ασφαλείας– στον μικρό αριθμό των ανθρώπων που ταξιδεύουν είναι μέρος αυτής της υπηρεσίας», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του αεροδρομίου.

Και συνέχισε: «Αν, όπως ισχυρίζονται, κάποια άτομα πέρασαν από την ασφάλεια χωρίς πρόθεση να ταξιδέψουν, μόνο και μόνο για να κάνουν χρήση της υπηρεσίας φαγητού και ποτών, αυτό είναι παραβίαση των όρων λειτουργίας του αεροδρομίου».

Το αεροδρόμιο προειδοποιεί τους Ιρλανδούς με μήνυση αν αποδειχτεί πως βρίσκονται στους χώρους του για να παρακάμψουν τα περιοριστικά μέτρα.