Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Σλοβακίας, Μίροσλαβ Λάιτσακ πραγματοποιεί από σήμερα διήμερη επίσκεψη στη Σερβία.

Ο κ. Λάιτσακ θα συναντηθεί σήμερα στο Βελιγράδι με τον πρόεδρο της Σερβίας, Τόμισλαβ Νίκολιτς και τον πρώτο αντιπρόεδρο και υπουργό Εξωτερικών, Ίβιτσα Ντάτσιτς.

Ο Σλοβάκος υπουργός Εξωτερικών θα αξιοποιήσει την επίσκεψη για συνομιλίες με τους Σέρβους εταίρους μετά τη συγκρότηση νέας κυβέρνησης, ώστε να τους μεταφέρει τη στήριξη της Σλοβακίας στην ευρωπαϊκή ενσωμάτωση της Σερβίας, αναφέρεται σε ανακοίνωση του σλοβακικού υπουργείου Εξωτερικών

Ο κ. Λάιτσακ θα συμμετάσχει και στη διεθνή διάσκεψη, με θέμα «Σλοβάκοι και Σέρβοι ιστορία και παρόν», που διοργανώνεται στη Βουλή της Βοϊβοντίνας, στο Νόβι Σαντ.

Στην Κοβάτσιτσα, πόλη με μεικτό πληθυσμό, σλοβακική, ουγγρική και ρουμανική μειονότητα, θα παραστεί και στα επίσημα εγκαίνια του Οίκου του Σλοβάκου ζωγράφου της “Art Nouveau” και έκθεσης Σλοβάκων εικονογράφων.

Ο Μίροσλαβ Λάιτσακ, συμμετείχε χθες στη Θεσσαλονίκη στην Άτυπη Διάσκεψη ΕΕ – Δυτικών Βαλκανίων, απ’ όπου διεμήνυσε ότι η ευρωπαϊκή προοπτική της περιοχής είναι ζωντανή.