Με «εισιτήριο» αυτοσχέδιο πλεούμενο φτιαγμένο από έξι ξύλινες σανίδες κι ένα σεντόνι ο Αφγανός μετανάστης της φωτογραφίες επιχείρησε να διεκδικήσει μια καλύτερη ζωή στη Βρετανία. Απέπλευσε με τη σχεδία αυτή από τη Γαλλία, προσπαθώντας δηλαδή να διασχίσει τη Μάγχη για να φτάσει απέναντι… Σύμφωνα με τους διασώστες που τον εντόπισαν, ήταν τυχερός που το ταξίδι του αυτό δεν ήταν και το τελευταίο.

Το εν λόγω περιστατικό αποτελεί μια σκοτεινή υπενθύμιση, σημειώνει ο Independent για το πού μπορούν να φτάσουν οι εκατοντάδες μετανάστες που κατασκηνώνουν στο γαλλικό λιμάνι του Καλαί με την ελπίδα να βρουν τρόπο να φτάσουν στις βρετανικές ακτές. Ο 23χρονος είναι ένας από αυτούς.

Τον νεαρό, σε κατάσταση υποθερμίας, εντόπισε το πλήρωμα βρετανικού πλοίου που ειδοποίησε τη γαλλική ακτοφυλακή. Μάλιστα το πλοίο σταμάτησε την πορεία του για να τον προστατεύσει καθώς έπλεε στις θαλάσσιες οδούς που χρησιμοποιούν τα φέρι με κατεύθυνση από και προς το Καλαί. Οι άνδρες της ακτοφυλακής εξήγησαν πως αν δεν είχε εντοπιστεί εγκαίρως πιθανότατα το πλεούμενό του θα είχε ανατραπεί και ο 23χρονος θα ήταν ακόμα ένα θύμα στον μακρύ κατάλογο των ανθρώπων που χάνονται αναζητώντας μια καλύτερη ζωή.

Μετά τη διάσωσή του ο άνδρας παραδόθηκε στη γαλλική συνοριοφυλακή και αργότερα επέστρεψε στον «καταυλισμό» του…