Ένας νεαρός γιατρός και ταλαντούχος μουσικός έδωσε τέλος στη ζωή του, καθώς δεν άντεξε να ζει στους περιορισμούς του κορονοϊού. Ο 35χρονος γιατρός και βιρτουόζος του βιολιού Joshua Burke ήταν μέλος της συμφωνικής ορχήστρας του Λονδίνου και απόφοιτος του Βασιλικού Κολεγίου Μουσικής.

Πριν από πέντε χρόνια αποφάσισε ωστόσο να βάλει στον πάγο τη μουσική του καριέρα για να σπουδάσει ιατρική.

Αποφοίτησε από βρετανικό πανεπιστήμιο τον Ιούλιο, οι συγγενείς του είπαν ωστόσο πως πάλευε με την κατάθλιψη, αλλά και με ηθικά ζητήματα γύρω από την κλινική πράξη και την υποστελέχωση των νοσοκομείων.

Τον εντόπισαν νεκρό στις 14 Ιουλίου. Η 38χρονη αδερφή του δήλωσε στην «Daily Mail» πως ένιωθε «προδομένος» από το εθνικό σύστημα υγείας της Αγγλίας, επειδή δεν του πρόσφερε τη θεραπεία που χρειαζόταν για την κατάθλιψη.

Η ίδια απέδωσε την αυτοκτονία του και στο στρες του lockdown, αλλά και στο γεγονός ότι το σύστημα υγείας της Αγγλίας υποχρηματοδοτεί πια την ψυχική υγεία, δίνοντάς τα όλα για τη μάχη με την πανδημία.

«Ο αδερφός μου δεν θα είχε αυτοκτονήσει αν δεν είχαμε μπει σε lockdown … υπέφερε από ανία εξαιτίας του lockdown»…

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast.gr. Ακολουθήστε το Newsbeast.gr σε Instagram, Facebook και Twitter.