Μοντέλα, μακιγιέρ, σχεδιαστές, άνδρες και γυναίκες συνελήφθησαν ύστερα από επίδειξη μόδας στην περιοχή Χαρτούμ του Σουδάν.

Αστυνομικοί του σώματος, που ασχολείται με την κατανάλωση ποτού και μη ευπρεπούς ρουχισμού στο Σουδάν, εισέβαλλαν μετά τη λήξη στο χώρο που πραγματοποιήθηκε το Sudanese Next Top Model Fashion Show και, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, συνέλαβαν περισσότερα από είκοσι άτομα.

Όλοι οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι την περασμένη Παρασκευή. Μόνο έξι από αυτούς κλήθηκαν εκ νέου δύο μέρες μετά, ωστόσο για μη προσδιορισμένες κατηγορίες. Από την πλευρά της, η αστυνομία δε δέχτηκε να κάνει κάποιο σχόλιο πάνω στο θέμα.

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε ότι: «Ήρθαν στο κλαμπ μετά την εκδήλωση και συνέλαβαν περίπου 20 άτομα, όχι μόνο μοντέλα αλλά και μακιγιέρ όπως και σχεδιαστές. Δεν υπήρχε κάτι το μεμπτό στα ρούχα, αφού φορέθηκαν νυφικά, παραδοσιακά ρούχα της χώρας και κουστούμια».

Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, η συγκεκριμένη επίδειξη ήταν από τις πρώτες, στις οποίες μοντέλα και των δύο φύλων μοιράστηκαν την ίδια πασαρέλα.