Η Amazon.com Inc ανακοίνωσε στους υπαλλήλους της που μπορούν αν εργάζονται από το σπίτι πως μπορούν να συνεχίσουν την τηλεργασία έως τον Ιούνιο του 2021, παρατείνοντας το χρονοδιάγραμμα επιστροφής στο γραφείο λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

«Οι εργαζόμενοι που μπορούν να εργαστούν αποτελεσματικά από το σπίτι είναι καλοδεχούμενοι να το κάνουν έως τις 30 Ιουνίου 2021» δήλωσε εκπρόσωπος της Amazon, διευκρινίζοντας πως η οδηγία ισχύει για όλες τις χώρες.Μέχρι χθες, η Amazon προέβλεπε τηλεργασία έως τον Ιανουάριο, όπως εξηγεί το Reuters.

Η εξέλιξη αυτή καταγράφεται ενώ πάνω από 19.000 εργαζόμενοι της εταιρείας στις ΗΠΑ βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό.

Πολλοί εργαζόμενοι, εκλεγμένοι εκπρόσωποι και ενώσεις υπαλλήλων έχουν καταγγείλει πως η Amazon εξέθεσε σε κίνδυνο την υγεία των υπαλλήλων της κρατώντας τις αποθήκες της ανοιχτές στη διάρκεια της πανδημίας.

«Έχουμε επενδύσει σημαντικούς πόρους για να κρατήσουμε ασφαλείς εκείνους που επιλέγουν να έρθουν στο γραφείο, μέσω τήρησης αποστάσεων, καθαριότητας, θερμομετρήσεων και παροχής μασκών και αντισηπτικών» διευκρίνισε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Τον Μάιο, το Twitter έγινε η πρώτη μεγάλη εταιρεία τεχνολογίας που έδωσε στους εργαζόμενούς του που μπορούν να δουλεύουν από το σπίτι τη δυνατότητα να το κάνουν χωρίς χρονικό περιθώριο.

Άλλοι κολοσσοί της τεχνολογίας έχουν παρατείνει την επιλογή της τηλεργασίας, με τη Microsoft Corp να ανακοινώνει πως οι υπάλληλοί της μπορούν να δουλεύουν από το σπίτι τις μισές εργατοώρες τους εβδομαδιαίως.

Το Facebook Inc ευνοεί την τηλεργασία έως τον επόμενο Ιούνιο, ενώ η Google έχει παρατείνει μέχρι επίσης τον Ιούνιο τη δυνατότητα των εργαζομένων της να εκτελούν τα καθήκοντά τους από το σπίτι.