Συνολικά 181 μαθητές και μέλη του προσωπικού σε ιδιωτικό σχολείο στην πρωτεύουσα της Νιγηρίας, το Λάγκος, διαγνώστηκε ότι έχουν μολυνθεί από τον SARS-CoV-2, ανακοίνωσαν οι τοπικές υγειονομικές αρχές χθες Παρασκευή.

Οι αρχές έκαναν λόγο για μια «μικρή αλλά σημαντική» εστία μολύνσεων μεταξύ των 441 μαθητών και μελών του προσωπικού του ιδιωτικού σχολείου, στη συνοικία Λέκι, διευκρινίζοντας ότι τα περισσότερα παιδιά και οι περισσότεροι εργαζόμενοι που προσβλήθηκαν και βρίσκονται σε καραντίνα δεν παρουσιάζουν συμπτώματα της COVID-19.

Ο επίτροπος δημόσιας υγείας στην πολιτεία Λάγκος, ο Ακίν Αμπαγιόμι, τόνισε ότι τα κρούσματα αποκαλύφθηκαν όταν 14χρονη μαθήτρια ασθένησε την 3η Οκτωβρίου. Διαγνώστηκε ότι νοσούσε από την COVID-19 την 6η Οκτωβρίου, ωθώντας τις πολιτειακές υγειονομικές αρχές να αρχίσουν να ερευνούν την υπόθεση.

«Οι εσωτερικοί μαθητές και τα μέλη του προσωπικού που διαγνώστηκαν θετικοί έχουν τεθεί σε απομόνωση στους χώρους του σχολείου» και «παρακολουθούνται» από γιατρούς στις εγκαταστάσεις του σχολείου, διευκρίνισε ο Αμπαγιόμι.

Πρόσθεσε ότι οι αρχές λαμβάνουν μέτρα για να περιορίσουν τη διασπορά του ιού και αποθαρρύνουν την επιστροφή των μαθητών στα σπίτια τους, για να μη μολύνουν τα μέλη των οικογενειών τους.

Η κυβέρνηση της πολυπληθέστερης αφρικανικής χώρας ανακοίνωσε νωρίτερα αυτόν τον μήνα πως αποφάσισε ότι τα ομοσπονδιακά δημόσια σχολεία θα άνοιγαν ξανά τη 12η Οκτωβρίου, ενώ τα σχολεία που διαχειρίζονται οι πολιτειακές αρχές και τα ιδιωτικά σχολεία θα άνοιγαν με χρονοδιαγράμματα που θα όριζαν τα ίδια, επικαλούμενη τη μείωση των επιβεβαιωμένων μολύνσεων από τον κορονοϊό.

Επισήμως, ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού στη Νιγηρία ανέρχεται ως αυτό το στάδιο σε 1.116 νεκρούς εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 60.982 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Βραζιλία: 754 θάνατοι και σχεδόν 31.000 κρούσματα σε 24 ώρες

Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν άλλοι 754 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 και 30.914 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού στη μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 153.214 νεκρούς επί συνόλου 5,2 εκατομμυρίων ανθρώπων οι οποίοι έχουν προσβληθεί, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Μεξικό: 419 θάνατοι και πάνω από 6.700 κρούσματα σε 24 ώρες

Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες εντοπίστηκαν 6.751 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 και διαπιστώθηκαν 419 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19.

Ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα των 127 εκατομμυρίων κατοίκων έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 85.704 νεκρούς επί συνόλου 841.661 ανθρώπων που έχουν μολυνθεί, κατά τα επίσημα δεδομένα.

Ωστόσο η μεξικανική κυβέρνηση επισημαίνει ότι οι άνθρωποι που έχουν προσβληθεί από τον ιό πιθανότατα είναι πολλοί περισσότεροι στην πραγματικότητα από τα επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Κίνα: 13 κρούσματα, όλα «εισαγόμενα», σε 24 ώρες

Το κινεζικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε σήμερα ότι ως τα μεσάνυχτα χθες Παρασκευή ενημερώθηκε για τον εντοπισμό 13 νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στην ηπειρωτική Κίνα, έναντι 24 την προηγουμένη, διευκρινίζοντας ότι όλα ήταν «εισαγόμενα», κατά την ορολογία του Πεκίνου όταν αναφέρεται σε ταξιδιώτες από το εξωτερικό που διαπιστώνεται ότι έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό αφού εισέλθουν στην κινεζική επικράτεια.

Έκανε επίσης λόγο για 11 νέες περιπτώσεις ασυμπτωματικών φορέων, από 10 την προηγουμένη.

Πάντα σύμφωνα με το υπουργείο, άλλοι επτά ασθενείς κρίθηκε ότι ανέρρωσαν και τους δόθηκαν εξιτήρια από κινεζικά νοσοκομεία. Συνεχίζουν να νοσηλεύονται 259 ασθενείς με την COVID-19, οι πέντε σε σοβαρή κατάσταση.

Επισήμως, ο απολογισμός της πανδημίας στη χώρα όπου έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή του ο κορονοϊός τον Δεκέμβριο ανέρχεται σε 4.634 νεκρούς επί συνόλου 85.659 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί.