Σταθερά μπροστά οι Δημοκρατικοί στην Ιταλία

Στο 4,1% η «Η άλλη Ευρώπη με τον Τσίπρα»


ΚΟΣΜΟΣ
22:35
24/04/2014
Σταθερά μπροστά οι Δημοκρατικοί στην Ιταλία
1
loading

Πρώτο κόμμα παραμένουν οι Δημοκρατικοί στην Ιταλία ενώ συνεχίζουν να αυξάνονται τα ποσοστά του κινήματος Πέντε Αστέρων του Μπέπε Γκρίλο, σύμφωνα με τα κύρια στοιχεία νέας δημοσκοπικής έρευνας που διενεργήθηκε από την εταιρία Ixè για λογαριασμό της εκπομπής «Agora» του ιταλικού δημόσιου τηλεοπτικού καναλιού Rai tre.

Πιο αναλυτικά, το κεντροαριστερό «Δημοκρατικό Κόμμα» εξασφαλίζει το 32,1% της πρόθεσης ψήφου, ενώ το κίνημα «Πέντε Αστέρων» το 27,4%. Η άνοδος του κινήματος του Γκρίλο, σε σχέση με πριν από μια εβδομάδα, ξεπερνά την μιάμιση ποσοστιαία μονάδα.

Το κόμμα «Φόρτσα Ιτάλια» του Σίλβιο Μπερλουσκόνι συνεχίζει την καθοδική του πορεία και βρίσκεται τώρα στο 17,5%. Ο πρώην Καβαλιέρε, σύμφωνα με τον Τύπο, σε μια προσπάθεια να αυξήσει τα ποσοστά του κόμματός του, ετοιμάζεται να πάρει μέρος σε σειρά τηλεοπτικών τοκ- σόου, παρά την καταδίκη του σε υποχρεωτική προσφορά κοινωφελούς εργασίας λόγω φορολογικής απάτης.

Η Νέα Κεντροδεξιά του Αντζελίνο Αλφάνο δεν ξεπερνά το 5,1% ενώ η Λέγκα «πείθει» το 5% του στατιστικού δείγματος.

Το ψηφοδέλτιο «Η άλλη Ευρώπη με τον Τσίπρα», σύμφωνα με την έρευνα του Ixè, συγκεντρώνει το 4,1% της πρόθεσης ψήφου. Το δεξιό κόμμα «Αδέλφια της Ιταλίας» το 3,9%.

Υπενθυμίζεται ότι, βάσει της ιταλικής νομοθεσίας, το απαιτούμενο, κατώτατο ποσοστό για να μπορέσει μια πολιτική δύναμη να εκλέξει βουλευτές στο ευρωκοινοβούλιο είναι 4%.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Mathitis93

    Κι εδώ εκεί θα ξαναγυρίσει ο Τσίπρας, στο 4αράκι του!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει