Στο νοσοκομείο εισήχθη νωρίς το πρωί της Παρασκευής (25/09) ο βασιλιάς Χάραλντ της Νορβηγίας, λόγω «αναπνευστικών προβλημάτων» όπως ανακοίνωσαν τα ανάκτορα. Διευκρίνισαν, μάλιστα, ότι ο 83χρονος δεν πάσχει από Covid-19.

«Ο βασιλιάς εξετάζεται. Έχει ήδη αποκλειστεί η Covid-19», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το παλάτι.

Η σύζυγός του Σόνια, που τον επισκέφθηκε, εμφανίστηκε κατόπιν καθησυχαστική. «Φαίνεται ότι πηγαίνει πολύ καλά. Ο ίδιος είναι ικανοποιημένος και ο γιατρός του είναι ικανοποιημένος επίσης», είπε στους δημοσιογράφους. «Θα πρέπει να υποβληθεί σε ορισμένες εξετάσεις, όμως σύντομα θα είναι και πάλι όρθιος», πρόσθεσε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο Χάραλντ Ε’, που βασιλεύει στη Νορβηγία εδώ και πάνω από 29 χρόνια, είχε εισαχθεί σε νοσοκομείο και στις αρχές Ιανουαρίου. Αν και στα νιάτα του ήταν αθλητής και ικανός ιστιοπλόος -συμμετείχε μάλιστα σε Ολυμπιακούς Αγώνες- τα τελευταία χρόνια η υγεία του είναι εύθραυστη, ωστόσο αρνείται να παραιτηθεί.

Σήμερα, μετά την εισαγωγή του στο Εθνικό Νοσοκομείο του Όσλο, ανέλαβε προσωρινά τα καθήκοντά του ο γιος του, ο διάδοχος Χάακον, 47 ετών.

Το 2003 ο Χάραλντ χειρουργήθηκε για καρκίνο στην ουροδόχο κύστη ενώ το 2005 υποβλήθηκε σε άλλη επέμβαση, για ένα πρόβλημα στις βαλβίδες της καρδιάς.