Η βοηθός σερίφη της κομητείας του Σακραμέντο, Shauna Bishop, καταδικάστηκε τελικά για το έγκλημα που σύρθηκε στο δικαστήριο, για σεξουαλική επαφή με ένα αγόρι 16 ετών.

Η ίδια είχε δηλώσει ένοχη στο δικαστήριο τον Ιούλιο για σεξουαλική κακοποίηση του 16χρονου γιου του πρώην συντρόφου της, που ήταν υψηλόβαθμο μέλος στο Γραφείο του Σερίφη.

Σε φυλάκιση 1 έτους καταδικάστηκε και θα περάσει 6 μήνες πίσω από τα κάγκελα και 6 μήνες σε κοινωνική εργασία.

Η 46χρονη Bishop δεν εργάζεται πλέον στο Γραφείο του Σερίφη και το όνομά της θα καταχωριστεί στο μητρώο σεξουαλικών παραβατών, όπως προβλέπει η συμφωνία που έκαναν οι δικηγόροι της με την εισαγγελία για να αποσυρθούν άλλα 4 αδικήματα από το κατηγορητήριο.

Η Bishop είχε συλληφθεί τον Ιούνιο του 2019, μετά τις καταγγελίες των γονέων του ανηλίκου, του πρώην συντρόφου της ουσιαστικά. Η μητέρα του αγοριού και η Bishop είχαν γίνει στενές φίλες όταν η τελευταία χώρισε με τον πρώην σύζυγο της πρώτης, κι έτσι η μητέρα δεν πίστεψε τις κατηγορίες ότι είχε συνάψει σχέση με το παιδί της.

Σύμφωνα με την υπόθεση που έγινε γνωστή από τη δίκη, η Bishop πήγε ένα βράδυ στο σπίτι όπου έμενε τον Απρίλιο του 2019 η μάνα και ο γιος για να συζητήσουν το πρόβλημα του μικρού με την κατανάλωση αλκοόλ και μαριχουάνας.

Κοιμήθηκε εκεί εκείνο το βράδυ και κάποια στιγμή μέσα στη νύχτα ξύπνησε και μπήκε στο δωμάτιο του 16χρονου, περνώντας τη νύχτα μαζί. Πριν φύγει του είπε να μην το πει σε κανέναν, σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα.