Ο  Ναπολέων έγραψε ιστορία στο πεδίο των μαχών. Από «προσόντα», όμως, ήταν σκέτη απογοήτευση, όπως αποκαλύπτει ντοκιμαντέρ.

Συγκεκριμένα, στην αποκάλυψη ότι ο Μέγας Ναπολέοντας- ο Γάλλος αυτοκράτορας με τις άπειρες κατακτήσεις στο στρατιωτικό και ερωτικό επίπεδο- είχε πέος 3,8 εκατοστών, προχώρησε το ντοκιμαντέρ Dead Famous DNA, που προβλήθηκε από το βρετανικό Channel 4.

Την αλήθεια έκανε γνωστή στο κανάλι και στην ανθρωπότητα η κόρη ενός ουρολόγου, ο οποίος το αγόρασε το 1977 σε δημοπρασία, έναντι 3.000 δολαρίων.

Όταν απεβίωσε ο Ναπολέων το 1821, το μόριό του κόπηκε κατά τη νεκροψία και φυλάχτηκε με ιδιαίτερη προσοχή.

Η κόρη του ουρολόγου, Έβαν Λάτιμετ, μίλησε στον παρουσιαστή της εκπομπής Dead Famous DNA, Μαρκ Έβανς και είπε ότι το μέγεθος ήταν μόλις 3,8 εκ.

«Είναι πολύ μικρό, αλλά είναι διάσημο επειδή είναι τόσο μικρό. Ωστόσο έχει τέλεια δομή. Το πανεπιστήμιο έχει κάνει ακτινογραφίες και εξετάσεις και είναι προφανώς αυτό που είναι.»

Ο παρουσιαστής της εκπομπής δήλωσε εντυπωσιασμένος: «Έχω δει πολλά πέη, από Τσιουάουα μέχρι φάλαινας. Αυτό είναι τόσο μαραμένο! Το τελευταίο μέρος που θα περίμενε κανείς να βρει το πέος του Ναπολέοντα είναι στο Νιου Τζέρσι. Είναι παράξενο… πώς το μαραμένο αυτό πέος έχει γυρίσει σε όλο τον κόσμο, κάτι που ο ιδιοκτήτης του δεν κατάφερε να κάνει ποτέ!»