Σοκαριστική καταγγελία στις ΗΠΑ για υστερεκτομές σε κέντρο κράτησης μεταναστριών

«Έμοιαζε με πειραματικό στρατόπεδο συγκέντρωσης. Ήταν σαν να έκαναν πειράματα πάνω στο σώμα μας»


ΚΟΣΜΟΣ
11:04
15/09/2020
Σοκαριστική καταγγελία στις ΗΠΑ για υστερεκτομές σε κέντρο κράτησης μεταναστριών
1
loading

ΜΚΟ έκαναν μία ανατριχιαστική καταγγελία στην αμερικανική κυβέρνηση για πολλές και καταχρηστικές υστερεκτομές σε μετανάστριες που οδηγούνται σε κέντρο κράτησης στην Τζόρτζια.

Μια νοσηλεύτρια του εν λόγω ιδρύματος ήταν αυτή που ενημέρωσε τις μη κυβερνητικές οργανώσεις γι' αυτές τις πρακτικές που λάμβαναν χώρα μέσα στο ιδιωτικό Κέντρο Κράτησης της Τζόρτζια, όπου ορισμένες γυναίκες κρατούνται για λογαριασμό της αμερικανικής υπηρεσίας μετανάστευσης και τελωνείων (ICE), μιας υπηρεσίας της αστυνομίας τελωνείων και ελέγχου των συνόρων του υπουργείου Εσωτερικής Ασφαλείας των ΗΠΑ, όπως εξηγεί το ΑΜΠΕ.

«Όταν συνάντησα όλες αυτές τις γυναίκες που είχαν υποστεί αυτή τη χειρουργική επέμβαση, είπα στον εαυτό μου πως αυτό έμοιαζε με ένα πειραματικό στρατόπεδο συγκέντρωσης. Ήταν σαν να έκαναν πειράματα πάνω στο σώμα μας» είπε μια κρατούμενη από την οποία πήρε συνέντευξη η Project South, μία από τις μη κυβερνητικές οργανώσεις που έκαναν την προσφυγή.

Η νοσηλεύτρια αφηγήθηκε πως γυναίκες της είπαν ότι δεν καταλαβαίνουν γιατί τις έβαλαν να υποστούν υστερεκτομή. «Κρατούμενες μου είπαν πως πήγαν να δουν τον γιατρό και υποβλήθηκαν σε υστερεκτομή χωρίς να έχουν ενημερωθεί» προηγουμένως, αφηγήθηκε.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ιδιαίτερα ένας γιατρός «έκανε υστερεκτομές λίγο πολύ σε όλο τον κόσμο».

Οι ΜΚΟ Project South, Georgia Detention Watch, Georgia Latino Alliance for Human Rights και South Georgia Immigrant Support Network προχώρησαν στην προσφυγή αυτή, η οποία κατατέθηκε εξ ονόματος των κρατούμενων μεταναστριών και της νοσηλεύτριας που έκανε τις αποκαλύψεις.

(φωτογραφία αρχείου)

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Nikoss A

    - Αν το ἀρθρο εἰναι αληθινὀ και ὀχι παραπληροφὀρηση, δεν πρἐπει κανονικἀ να εμπλακεἰ το Διεθνἐς Ποινικὀ Δικαστἠριο;

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει