Σε δοκιμασία… αντοχής και χωρητικότητας στομάχου αναδεικνύεται κάθε επίσκεψη στο «Sizzle And Grill» στο Κάρντιφ της Βρετανίας, όπου σερβίρονται περισσότερα από 40 υπέρ- γεύματα.

Ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου Paul Stevens τα περιγράφει ως γεύματα αναμέτρησης «ανθρώπου vs φαγητού».

Το μενού περιλαμβάνει μια τεράστια μπριζόλα βάρους σχεδόν τριών κιλών, «baby» μπέργκερ βάρους 2,7 κιλών, φτερούγες κοτόπουλου βουτηγμένες σε καυτερό τσίλι και θηριώδη επιδόρπια.

Περιλαμβάνει επίσης και πιο «εναλλακτικά» πιάτα που σίγουρα δεν απευθύνονται στον μέσο θαμώνα: εδέσματα με σκορπιούς, μυρμήγκια, σκουλήκια και… όρχεις καγκουρό.

«Δεν πιστεύουμε πως υπάρχει κάτι περίεργο στο μενού μας, αλλά ξέρουμε πως είναι σπάνιο να έχεις έναν ολόκληρο κατάλογο με «Man vs Food» προκλήσεις», εξηγεί ο Stevens στη Daily Mail, «δεν έχουμε όμως καθόλου ορεκτικά, νομίζω θα ήταν υπερβολή. Διαθέτουμε όμως γεύματα για χορτοφάγους και για παιδιά».

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που σήκωσαν το γάντι και επιχείρησαν να αναμετρηθούν με τις γιγάντιες μερίδες του «Sizzle And Grill». Ένας πελάτης κατάφερε να ολοκληρώσει την ποικιλία σε 22 λεπτά. Έφαγε δηλαδή μία μπριζόλα, δύο κομμάτια χοιρομέρι, πέντε παΐδάκια, μισό κοτόπουλο, τέσσερα λουκάνικα, δύο αυγά, μανιτάρια, αρακά, σαλάτα και πατάτες.

Το μενού εξελίχθηκε έκτοτε. Είναι χαρακτηριστικό πως το Orgasma Burger περιέχει πέντε μπέργκερ με χοιρινό μπιφτέκι, πέντε με κοτόπουλο και 15 «στρώσεις» σαλάτας, κρεμμυδιών, τσίλι, μανιταριών και ζαμπόν.

Υπάρχει και το σάντουιτς «Po boy», με γέμιση ψάρι ή κρέας και μήκος… 60 εκατοστά, ενώ οι τολμηροί θαμώνες μπορούν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους και να επιχειρήσουν να φάνε 75 φτερούγες κοτόπουλου σε 30 λεπτά ή ένα γιγάντιο λουκάνικο που ονομάζεται «The Widowmaker».

Στα επιδόρπια μπορεί κανείς να επιλέξει έναν «κουβά» έξι λίτρων με παγωτό ή ένα γιγάντιο banana split με έξι μπανάνες.
«Εγώ δεν μπορώ να τα βάλω με τα γεύματά μας», λέει ο Stevens, «είμαι μεγαλόσωμος αλλά ανακάλυψα πως είναι οι πιο αδύνατοι αυτοί που τα καταφέρνουν με τις προκλήσεις μας. Οι μεγαλόσωμοι άνθρωποι δεν τα καταφέρνουν».

Πρόκληση όμως είναι και τα «εξωτικά» πιάτα που σερβίρει το εν λόγω εστιατόριο. Εκτός από τις γιγάντιες μερίδες, προσφέρονται πιάτα με κροκόδειλο, καγκουρό, στρουθοκάμηλο, ζέβρα και πύθωνα. «Σερβίρουμε και μυρμήγκια, είναι πολύ δημοφιλή», πρόσθεσε.

Τα «θανατηφόρα» πιάτα του εστιατορίου έχουν προκαλέσει και αντιδράσεις και δεν λείπουν και κάποιοι που εγκαλούν τον Stevens για το γεγονός πως προσφέρει τόσο ανθυγιεινά γεύματα. «Απλά απαντάμε πως είναι απόφαση του πελάτη, εμείς δεν υποχρεώνουμε κανέναν να τα φάει», απαντά ο ίδιος. «Οι περισσότεροι μας ζητούν να πάρουν μαζί τους ό,τι δεν μπόρεσαν να φάνε εδώ, αν δεν ήταν καλό το φαγητό μας, θα μας το ζητούσαν αυτό;», διερωτάται.

Δείτε τις φωτογραφίες

Το «baby berger»

Επιδόρπιο με pancakes

Σάντουιτς Po Boy

Mixed Grill. Ένας πελάτης το τελείωσε σε 22 λεπτά

Οι γιγάντιες μερίδες

Επιδόρπιο με παγωτό

Burger Tower και όρχεις καγκουρό

Η μπριζόλα των τριών κιλών

Το εστιατόριο και ο περήφανος ιδιοκτήτης του