Η αυριανή ημέρα των νέων απεργιακών κινητοποιήσεων κατά της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού στη Γαλλία αναμένεται να προκαλέσει την ακύρωση του 50% των πτήσεων στο αεροδρόμιο του Παρισιού Ορλί και 30% των πτήσεων στο αεροδρόμιο Ρουασί και σε άλλα αεροδρόμια, σύμφωνα με τη Γενική Διεύθυνση Πολιτικής Αεροπορίας (DGAC).

Η DGAC ενημέρωσε για τις ακυρώσεις αυτές των πτήσεων τις αεροπορικές εταιρείες, προσθέτει η ίδια σε ανακοίνωσή της. Τα προβλήματα που προβλέπεται να προκληθούν αύριο στις πτήσεις είναι παρόμοια με αυτά που σημειώθηκαν κατά την πιο πρόσφατη ημέρα κινητοποιήσεων, στις 19 Οκτωβρίου.

Μολονότι η αντιδημοφιλής μεταρρύθμιση αναμένεται να υιοθετηθεί σήμερα Τετάρτη οριστικά από το κοινοβούλιο, τα συνδικάτα έχουν καλέσει αύριο σε μια έβδομη ημέρα εθνικής δράσης μετά το Σεπτέμβριο.

Το αίτημα αυτό αφορά επίσης το δημόσιο τομέα. Πολλά συνδικάτα της αεροπορικής εταιρείας Air France ζήτησαν επίσης να πραγματοποιηθούν στάσεις εργασίας που θα εκτείνονται από στάσεις μίας ώρας έως 24ωρες απεργίες.