Το Ανώτατο Αμυντικό Συμβούλιο του Λιβάνου καταδίκασε σήμερα την, όπως την χαρακτήρισε, «ισραηλινή επίθεση» στο νότιο τμήμα της χώρας κατά μήκος των συνόρων κατά τη διάρκεια της νύχτας που πέρασε.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων Ανώτατο Αμυντικό Συμβούλιο ανέθεσε επίσης στον υπηρεσιακό πρωθυπουργό του Λιβάνου να υποβάλει καταγγελία στον ΟΗΕ.

Σημειώνεται πως ισραηλινά αεροσκάφη έπληξαν τις πρώτες πρωινές ώρες θέσεις της σιιτικής οργάνωσης Χεζμπολάχ του Λιβάνου, είχε ανακοινώσει νωρίτερα ο ισραηλινός στρατός.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι βομβαρδισμοί έγιναν ως απάντηση σε πυρά από το έδαφος του Λιβάνου εναντίον Ισραηλινών στρατιωτικών, τα οποία «ανταποδόθηκαν». Δεν τραυματίστηκε κανένα στέλεχος των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ κατά τη διάρκεια του «συμβάντος» αυτού, διαβεβαίωσε.

Στη Βηρυτό την 1η Σεπτεμβρίου ο Μακρόν

Τη Βηρυτό αναμένεται να επισκεφτεί ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν την 1η Σεπτεμβρίου, όπως ανακοινώθηκε το πρωί της Τετάρτης (26/8) από το γραφείο του.

Ο Μακρόν είναι ο πρώτος ξένος ηγέτης που επισκέφθηκε την Βηρυτό μετά την γιγάντια έκρηξη που κατέστρεψε τμήμα της λιβανικής πρωτεύουσας στις αρχές του Αυγούστου.