Οι φωνές όσων τάσσονται υπέρ της ακύρωσης των καρναβαλικών εκδηλώσεων της επόμενης περιόδου λόγω της πανδημίας του κορονοϊού γίνονται πιο δυνατές στη Γερμανία.

«Αυτό που γίνεται στο καρναβάλι, ειδικά στην κορύφωσή του, δεν μπορεί να επιτραπεί. Λυπάμαι πολύ αλλά δεν μπορεί να γίνει με την συνηθισμένη μορφή του. Στο Καρναβάλι ως έχει, δεν  μπορεί να τηρηθεί η  απόσταση του 1,50 μέτρου και ο κανόνας για προστατευτική μάσκα. Στο τέλος, δεν θα μπορεί να ελεγχθεί καθόλου. Γι ‘αυτό πρέπει να είμαστε σε θέση να αυτοσχεδιάσουμε και να βρούμε νέες μορφές του», δήλωσε την Τετάρτη ο συμπρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος της Γερμανίας  (SPD) Νόρμπερτ-Βάλτερ Μπόργιανς στο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο RTL.

Και η Κίρστιν Κάπερτ-Γκόντερ, η εκπρόσωπος των Πρασίνων για θέματα υγείας στο ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο (Bundestag), τάχθηκε εμμέσως κατά των εκδηλώσεων για το καρναβάλι όσο διαρκεί η πανδημία του κορονοϊού. «Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς το καρναβάλι υπό υγιεινές συνθήκες. Ο ιός δεν κάνει αστεία. Πάνω από όλα πρέπει να βρίσκεται η υγεία»,  είπε σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Rheinische Post», η οποία θα δημοσιευτεί στο αυριανό της φύλλο.

Σκεπτικισμό για τις καρναβαλικές εκδηλώσεις εξέφρασε επίσης και ο ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας Γενς Σπαν.

Αντίθετα, η «Ομοσπονδία Γερμανικού Καρναβαλιού», η οποία εκπροσωπεί 2,6 εκατομμύρια μέλη, τάχθηκε κατά της γενικής ακύρωσης των καρναβαλικών εκδηλώσεων. Όπως ανακοίνωσε, «το καρναβάλι με την συνήθη μορφή του δεν είναι εφικτό, αλλά σε διάφορες περιοχές γίνονται ήδη σκέψεις για να βρεθούν εναλλακτικές λύσεις, τις οποίες δεν μπορούσε κανείς να φανταστεί μέχρι τώρα και οι οποίες θα ήταν τεχνικά δυνατές, ενώ θα μπορούσαν να τηρηθούν ταυτόχρονα και οι κανόνες υγιεινής».