Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψε άλλους 1.261 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και 60.091 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Ο συνολικός απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα της Λατινικής Αμερικής έφθασε ως εδώ τους 105.463 νεκρούς επί συνόλου 3.224.876 μολύνσεων από τον κορονοϊό που έχουν διαγνωστεί επίσημα, σύμφωνα με τα δεδομένα του υπουργείου, που επιπλέον μέρος της βραζιλιάνικης επιστημονικής κοινότητας θεωρεί πολύ υποτιμημένα σε σχέση με την πραγματικότητα.

Το πλήγμα που δέχεται η Βραζιλία από την πανδημία του κορονοϊού είναι το δεύτερο χειρότερο στην υφήλιο, πίσω μόνο από αυτό που γνωρίζουν οι ΗΠΑ.

ΗΠΑ: 1.185 θάνατοι, πάνω από 53.000 κρούσματα σε 24 ώρες

Οι ΗΠΑ κατέγραψαν τις προηγούμενες 24 ώρες άλλους τουλάχιστον 1.185 θανάτους ασθενών που υπέκυψαν στην COVID-19, με το σύνολο των νεκρών εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα που υφίσταται μακράν το βαρύτερο πλήγμα στην υφήλιο να φθάνει τους 167.248, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, που βασίζεται στις ανακοινώσεις των υγειονομικών αρχών των πολιτειών, ως τις 05:00 (ώρα Ελλάδας).

Το ίδιο διάστημα, εντοπίστηκαν άλλα τουλάχιστον 53.276 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί θα φθάνει έτσι τα 5,27 εκατομμύρια, κατά την καταμέτρηση του πρακτορείου.

Η Καλιφόρνια, μια από τις πολιτείες που έχουν μετατραπεί σε εστίες της πανδημίας το τελευταίο διάστημα, κατέγραψε 193 θανάτους τις προηγούμενες 24 ώρες, με το σύνολο των θανάτων να ανέρχεται σε 10.999. Ακόμη, οι καλιφορνέζικες αρχές επιβεβαίωσαν τουλάχιστον 8.295 κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί να ανέρχονται σε 602.822 στην πολιτεία, αριθμό υψηλότερο από εκείνους αρκετών από τις χώρες που βρίσκονται ψηλά στην παγκόσμια κατάταξη.

Κολομβία: Ξεπέρασαν τους 14.000 οι θάνατοι, σχεδόν 434.000 τα κρούσματα

Πάνω από 14.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού στην Κολομβία αφότου επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα μόλυνσης την 6η Μαρτίου, σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό που δόθηκε στη δημοσιότητα χθες Πέμπτη.

Το υπουργείο Υγείας έκανε λόγο για 308 νέους θανάτους, γεγονός που αύξηση το σύνολο των νεκρών εξαιτίας της πανδημίας στους 14.145 τους πέντε μήνες της υγειονομικής κρίσης.

Διευκρίνισε ότι οι 308 θάνατοι δεν ήταν ο αριθμός των προηγούμενων 24 ωρών, αποτελεί άθροισμα δεδομένων που συγκεντρώθηκαν σε όλη τη χώρα τις τελευταίες δέκα ημέρες.

Η Κολομβία των περίπου 50 εκατομμυρίων κατοίκων έχει καταγράψει 433.805 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2. Κατατάσσεται τέταρτη στην περιφέρεια της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής ως προς τον αριθμό των θανάτων και των κρουσμάτων μόλυνσης, πίσω από τη Βραζιλία, το Μεξικό και το Περού.

Στην πρωτεύουσα Μπογοτά των οκτώ εκατομμυρίων κατοίκων συγκεντρώνεται το 34,6% των μολύνσεων συνολικά.

Στον πληθυσμό επιβάλλονται περιοριστικά μέτρα από την 25η Μαρτίου που θα διαρκέσουν τυπικά ως την 30ή Αυγούστου με βάση τις εντολές της κυβέρνησης του προέδρου Ιβάν Ντούκε, ωστόσο με ολοένα περισσότερες εξαιρέσεις, στο πλαίσιο της προσπάθειας επανεκκίνησης της οικονομίας, που έχει υποστεί βαρύ πλήγμα.

Αυστηρός περιορισμός πάντως επιβάλλεται σε αρκετές συνοικίες της πρωτεύουσας, στο πλαίσιο μιας προσπάθειας με σκοπό την επιβράδυνση της εξάπλωσης και την αποφυγή του κορεσμού των μονάδων εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ), η πληρότητα των οποίων φθάνει το 88% κατά μέσον όρο.

Η Λατινική Αμερική και η Καραϊβική έχει μετατραπεί στην περιφέρεια που υφίσταται το βαρύτερο πλήγμα εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού στον πλανήτη, με πάνω από 5,8 εκατομμύρια κρούσματα μόλυνσης και σχεδόν τους 229.000 από τους συνολικά 750.000 θανάτους σε όλο τον κόσμο.

Μεξικό: Ξεπέρασαν το μισό εκατομμύριο τα επιβεβαιωμένα κρούσματα, πάνω από 55.000 ζωές χάθηκαν

Στο Μεξικό ξεπεράστηκε χθες Πέμπτη το ορόσημο των 500.000 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον νέο κορονοϊό.

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψε άλλες 7.371 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με το σύνολό τους να ανέρχεται πλέον σε 505.751.

Το ίδιο διάστημα, άλλοι 627 ασθενείς υπέκυψαν εξαιτίας της COVID-19, με τον συνολικό απολογισμό της πανδημίας να φθάνει τους 55.293 νεκρούς ως αυτό το στάδιο.

Στελέχη της μεξικανικής κυβέρνησης αναγνωρίζουν ότι ο αριθμός των ανθρώπων οι οποίοι έχουν μολυνθεί από τον νέο κορονοϊό στην πραγματικότητα μάλλον είναι πολύ υψηλότερος από τις περιπτώσεις που έχουν ανακοινωθεί μετά την επιβεβαίωσή τους με εργαστηριακές εξετάσεις.

Το Μεξικό καταλαμβάνει την 3η θέση της μακάβριας παγκόσμιας κατάταξης ως προς τον αριθμό των θανάτων εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, πίσω από τις ΗΠΑ και τη Βραζιλία.

Περού: Ξεπέρασαν το μισό εκατομμύριο τα επιβεβαιωμένα κρούσματα, πάνω από 25.000 νεκροί

Το Περού, η χώρα που θρηνεί τον τρίτο υψηλότερο αριθμό θυμάτων εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού στη Λατινική Αμερική, πέρασε χθες Πέμπτη τα ορόσημα των 25.000 θανάτων εξαιτίας της COVID-19 και των 500.000 κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, ανακοίνωσε το περουβιανό υπουργείο Υγείας.

«Έχουμε συνολικά 25.648 θανάτους», δήλωσε ο Λουίς Σουάρες, ο υφυπουργός Υγείας της χώρας των Άνδεων, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, διευκρινίζοντας ότι τις προηγούμενες 24 ώρες σημειώθηκε νέο θλιβερό ρεκόρ 277 θανάτων.

Ο ίδιος αξιωματούχος ενημέρωσε επίσης ότι ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που προσβλήθηκαν από τον κορονοϊό στη χώρα έχει φθάσει τους 507.996, με 9.441 νέες μολύνσεις το προηγούμενο 24ωρο, επίσης ρεκόρ.

Μετά την άρση της εθνικής καραντίνας την 1η Ιουλίου οι μολύνσεις αυξήθηκαν, αναγκάζοντας την κυβέρνηση του προέδρου Μαρτίν Βισκάρα να συστήσει εκ νέου προχθές Τετάρτη στους πολίτες να μένουν σπίτι, να απαγορεύσει τις οικογενειακές και κοινωνικές συγκεντρώσεις και να διατάξει την εφαρμογή περιοριστικών μέτρων σε περισσότερες επαρχίες.

Τις τελευταίες εβδομάδες τα κρούσματα υπερδιπλασιάστηκαν, περνώντας από τα 3.300 ημερησίως στις αρχές του Ιουλίου στα 7.025 ημερησίως κατά μέσον όρο την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Το Περού των 33 εκατομμυρίων κατοίκων βρίσκεται στην τρίτη θέση της μακάβριας κατάταξης των χωρών της Λατινικής Αμερικής με βάση τους θανάτους εξαιτίας της COVID-19, πίσω από τη Βραζιλία και το Μεξικό. Ξεπέρασε πλέον το Μεξικό και καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση ως προς τον συνολικό αριθμό κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, πίσω από τη Βραζιλία.

Γερμανία: 14 θάνατοι και 1.449 κρούσματα σε 24 ώρες

Ακόμη 14 ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19 τις προηγούμενες 24 ώρες στη Γερμανία, όπου παράλληλα επιβεβαιώθηκαν άλλα 1.449 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, κατά τα δεδομένα που συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ.

Ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού στην ισχυρότερη οικονομία της ευρωζώνης έφθασε έτσι τους 9.225 νεκρούς επί συνόλου 221.413 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί, σύμφωνα με το ινστιτούτο, που είναι ειδικευμένο στα λοιμώδη νοσήματα.

Δομινικανή Δημοκρατία: Οι θάνατοι κοντεύουν τους 1.400, πάνω από 83.000 κρούσματα

Το υπουργείο Δημόσιας Υγείας της Δομινικανής Δημοκρατίας ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ότι εντοπίστηκαν 910 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 τις προηγούμενες 24 ώρες, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί να ανέρχεται πλέον σε 83.134.

Το ίδιο διάστημα, άλλοι 22 ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19, με το σύνολο των νεκρών εξαιτίας της πανδημίας να φθάνει τους 1.393 ως εδώ στη χώρα των περίπου 11 εκατομμυρίων κατοίκων.

Από τους ανθρώπους που μολύνθηκαν, 6.898 νοσηλεύονται σε νοσοκομεία και 26.897 βρίσκονται σε απομόνωση στα σπίτια τους. Εξ όσων νοσηλεύονται, 303 εισήχθησαν σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Νότια Κορέα: 103 κρούσματα σε 24 ώρες, τα περισσότερα από τον Μάρτιο

Οι υγειονομικές αρχές της Νότιας Κορέας ανακοίνωσαν σήμερα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες εντόπισαν 103 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, εκ των οποίων τα 85 ήταν περιπτώσεις εντόπιας μετάδοσης.

Πρόκειται για τον υψηλότερο αριθμό που έχει αναφερθεί από τα τέλη του Μαρτίου, σύμφωνα με τα Κορεατικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (KCDC).

Συνολικά, ως τα μεσάνυχτα χθες Πέμπτη η χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας είχε καταγράψει 14.873 μολύνσεις από τον κορονοϊό και 305 θανάτους εξαιτίας της COVID-19.

Νέα Ζηλανδία: 12 επιβεβαιωμένα κρούσματα σε 24 ώρες

Η Νέα Ζηλανδία κατέγραψε σήμερα 12 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 τις προηγούμενες ώρες, καθώς οι πολίτες περιμένουν η πρωθυπουργός Τζασίντα Αρντέρν να ανακοινώσει εάν και κατά πόσον το lockdown στη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, το Όκλαντ, θα παραταθεί ή θα χαλαρώσει.

Η πόλη των 1,7 εκατ. κατοίκων τέθηκε υπό περιορισμό την Τετάρτη, μερικές ώρες αφότου διαπιστώθηκε ότι τέσσερις άνθρωποι, μέλη της ίδιας οικογένειας που ζει στο Όκλαντ, προσβλήθηκαν από τον νέο κορονοϊό. Η χώρα είχε 102 ημέρες να καταγράψει νέα κρούσματα μόλυνσης ωσότου να επιβεβαιωθούν αυτά προχθές.

Συνολικά 38 άνθρωποι που συνδέονται με αυτή την ομάδα κρουσμάτων έχουν ήδη τεθεί σε καραντίνα, δήλωσε ο Άσλεϊ Μπλούμφιλντ, επικεφαλής της γενικής διεύθυνσης δημόσιας υγείας της Νέας Ζηλανδίας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Χθες Πέμπτη, οι νεοζηλανδικές αρχές ανακοίνωσαν ότι κατέγραψαν 13 κρούσματα μόλυνσης σε 24 ώρες.