Ένα νέο αεροσκάφος έστειλε το Βιετνάμ στην περιοχή στην οποία οι κινεζικοί δορυφόροι εντόπισαν αντικείμενα που θα μπορούσαν να αποτελούν κομμάτια του εξαφανισμένου αεροπλάνου της Malaysia Airlines, ανακοίνωσε βιετναμέζος αξιωματούχος.

«Είμαστε ενήμεροι και αποστείλαμε αεροπλάνα για να καλύψουν αυτή την περιοχή κατά τη διάρκεια των τελευταίων 3 ημερών», δήλωσε στο Reuters ο υφυπουργός Μεταφορών, Φαμ Κιού Τιού. «Σήμερα ένα στρατιωτικό αεροπλάνο θα ψάξει ξανά την περιοχή», είπε.

Ένας στρατιωτικός αξιωματούχους δήλωσε ότι το Βιετνάμ περίμενε να δει τις φωτογραφίες που ελήφθησαν την Κυριακή από ένα κινέζικο δορυφόρο στα ύδατα βορειοανατολικά της Κουάλα Λουμπούρ και νότια του Βιετνάμ προκειμένου να εντοπιστεί η ακριβής τοποθεσία για περαιτέρω επιθεώρηση.

Ωστόσο ο επικεφαλής της Πολιτικής Αεροπορίας της Κίνας δήλωσε χθες ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι τα αντικείμενα που επιπλέουν στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας και εντοπίστηκαν από κινεζικό δορυφόρο, συνδέονται με το αεροσκάφος της Malaysia Airlines.

«Οι κινεζικοί δορυφόροι έχουν εντοπίσει καπνό και ορισμένα αντικείμενα που επιπλέουν…Προς το παρόν δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι αυτά σχετίζονται με το χαμένο αεροσκάφος», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Λι Ζιαξιάνγκ. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει κανένα αποδεικτικό στοιχείο ότι ο στρατός της Μαλαισίας απέκρυπτε πληροφορίες σχετικά με το χαμένο αεροσκάφος.