Βρετανοί, Γερμανοί και Γάλλοι προτιμούν να ακυρώσουν τις διακοπές τους από το να μπουν καραντίνα

Τι δείχνουν τα ευρήματα δημοσκόπησης που πραγματοποιήθηκε στην Πορτογαλία


ΚΟΣΜΟΣ
2:01
04/08/2020
Βρετανοί, Γερμανοί και Γάλλοι προτιμούν να ακυρώσουν τις διακοπές τους από το να μπουν καραντίνα
3
loading

Την ώρα που σε όλη σχεδόν την Ευρώπη επιβάλλονται νέοι ταξιδιωτικοί περιορισμοί για να αναχαιτιστεί η πανδημία του νέου κορονοϊού, μια δημοσκόπηση δείχνει ότι τουλάχιστον οι μισοί Γερμανοί, Βρετανοί και Γάλλοι τουρίστες θα προτιμούσαν να ακυρώσουν τις διακοπές τους παρά να μπουν σε καραντίνα μετά την επιστροφή τους, να υποβληθούν σε τεστ κατά την άφιξή τους ή να φορούν μάσκα σε ανοιχτούς χώρους.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε στο διάστημα 13-23 Ιουλίου από το ινστιτούτο YouGov. Μεταξύ άλλων δείχνει ότι τα δύο τρίτα των Γερμανών, από εκείνους που συνήθως ταξιδεύουν στο εξωτερικό, θα ακύρωναν τις διακοπές τους αν χρειαζόταν να υποβληθούν σε τεστ κατά την άφιξή τους.

Την περασμένη εβδομάδα η Γερμανία επέβαλε υποχρεωτικά τεστ για ταξιδιώτες από 130 χώρες.

Στη Γαλλία, η οποία άρχισε από το περασμένο Σάββατο να διενεργεί τεστ σε ταξιδιώτες από 12 χώρες, οι μισοί από τους τουρίστες που περνούν τις διακοπές τους στο εξωτερικό δηλώνουν ότι θα τις ακύρωναν αν έπρεπε να εξεταστούν. Το ίδιο ποσοστό θα ακύρωνε τις διακοπές του αν ήταν υποχρεωμένο να φορά μάσκα σε εξωτερικούς χώρους.

Στις άλλες χώρες όπου διενεργήθηκε η δημοσκόπηση (Δανία, Σουηδία, Γερμανία και Βρετανία), πάνω από τα δύο τρίτα δεν θα ήθελαν να φορούν μάσκα σε δημόσιους, ανοιχτούς χώρους.

Η χρήση μάσκας σε δημόσιους χώρους κατέστη υποχρεωτική στο μεγαλύτερο μέρος της Ισπανίας τον Ιούλιο. Η Μαδέρα, το δημοφιλές νησί της Πορτογαλίας, υιοθέτησε επίσης το μέτρο αυτό το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Ακόμη και η χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους θα απέτρεπε τα δύο τρίτα των Δανών και των Σουηδών να ταξιδέψουν σε άλλες χώρες. Μικρότερο είναι το ποσοστό στη Βρετανία (λίγο πάνω από το 40%) και στη Γερμανία (50%). Σημειώνεται ότι στη Σουηδία δεν υπάρχουν κανόνες για τη χρήση μάσκας.

Αν χρειαζόταν να μπουν σε καραντίνα δύο εβδομάδων μετά την επιστροφή τους από τις διακοπές, πάνω από το 80% των Δανών, των Σουηδών και των Γερμανών δηλώνουν ότι θα τις ακύρωναν. Μεταξύ των Βρετανών, οι οποίοι είναι υποχρεωμένοι να τηρήσουν καραντίνα δύο εβδομάδων αν ταξιδέψουν σε ορισμένες χώρες όπως στην Ισπανία και την Πορτογαλία, θα ακύρωνε τις διακοπές το 70%. Στη Γαλλία, το ποσοστό αυτό ανέρχεται στο 65%.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar Επιβεβαίωση του αυτονόητου

  Αναμενόμενο είναι αυτό, και Έλληνες να ρωτήσουν τις ίδιες απαντήσεις θα έπερναν. Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν 2 εβδομάδες διακοπές. Η ελάχιστη περίοδος καραντίνας είναι 7 ημέρες άρα με την μια έχουν χάσει τουλάχιστον το 50% των διακοπών τους σε περιορισμό ή παρακράτηση ημερών απο τις ετήσιες άδειες. Σε αυτή την περίπτωση καλύτερο να κάνεις διακοπές σπίτι σου παρά σε απομόνωση. Και εδω την πατήσαμε διότι η κυβέρνηση για να μην αποθαρύνει τους ξένους τουρίστες είχε χαλαρά μέτρα στα σύνορα. Δεν ήθελε πολύ το πράγμα και φτάσαμε εδω που ήμαστε. Ίσως θα έπρεπε να είχαμε κλείσει τα σύνορα για όλους και να κάναμε εσωτερικό τουρισμό, δεν θα είχαμε τέτοια άυξηση κρουσμάτων και δυστοιχώς δεν βλέπω να σώζεται ούτε η τουριστική περίοδος όσο ναφορά τους ξένους. Μια τρύπα στο νερό δηλαδή. Να φύγει το 2020, χαμένη επιζήμια χρονιά είναι

  1. avatar Δημητρης Σκ.

   Έχετε πολύ δίκαιο.

  2. avatar Εισαι…

   ..σωστος...αλλα ποιος σε ακουει??

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει