Το υπουργείο Υγείας της Κίνας ανακοίνωσε σήμερα ότι ως τα μεσάνυχτα χθες ενημερώθηκε για τον εντοπισμό 105 νέων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, αριθμό ελαφρώς αυξημένο από τα 101 της προηγουμένης.

Από τα νέα κρούσματα στην ηπειρωτική Κίνα, τα 96 διαγνώστηκαν στη βορειοδυτική περιφέρεια Σιντζιάνγκ όπου ζει το μεγαλύτερο μέρος της μουσουλμανικής μειονότητας των Ουιγούρων, 5 στη βορειοανατολική επαρχία Λιαονίνγκ, 1 στο Πεκίνο και 3 ήταν «εισαγόμενα», κατά την ορολογία της Εθνικής Επιτροπής Υγείας όταν εντοπίζονται άνθρωποι που έχουν προσβληθεί μεταξύ ταξιδιωτών από το εξωτερικό αφού εισέλθουν στην κινεζική επικράτεια.

Το υπουργείο Υγείας της Κίνας έκανε λόγο για τον εντοπισμό άλλων 21 ασυμπτωματικών φορέων, από 27 την προηγουμένη. Το Πεκίνο δεν συμπεριλαμβάνει τους ασυμπτωματικούς φορείς στους απολογισμούς των κρουσμάτων που ανακοινώνει.

Δεν διαπιστώθηκε κανένας θάνατος εξαιτίας της COVID-19, πάντα σύμφωνα με το ημερήσιο ενημερωτικό δελτίο του υπουργείου Υγείας της Κίνας.

Ως τα μεσάνυχτα, ο επίσημος απολογισμός της πανδημίας στη χώρα όπου έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή του ο κορονοϊός στα τέλη του Δεκεμβρίου ανερχόταν σε 4.634 νεκρούς επί συνόλου 84.165 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί.

Μεξικό: 485 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19, 5.752 κρούσματα σε 24 ώρες

Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψε άλλους 485 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και 5.752 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με τον συνολικό απολογισμό της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα των 127 εκατομμυρίων κατοίκων να φθάνει πλέον τους 45.361 νεκρούς επί συνόλου 408.449 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί.

Το Μεξικό καταλαμβάνει την τέταρτη θέση στην παγκόσμια κατάταξη των χωρών οι οποίες θρηνούν τα περισσότερα θύματα εξαιτίας της πανδημίας.

Η μεξικανική κυβέρνηση αναγνωρίζει εξάλλου πως ο πραγματικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό πιθανόν είναι πολύ υψηλότερος από αυτόν που ανακοινώνει επίσημα, με δεδομένο ότι δεν έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει σε επαρκή αριθμό εργαστηριακών εξετάσεων.

Βιετνάμ: Άλλα 9 κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό, συνδέονται με το ξέσπασμα στη Ντα Ναν

Το υπουργείο Υγείας του Βιετνάμ ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέγραψε άλλα εννέα κρούσματα εντόπιας μετάδοσης του κορονοϊού που συνδέονται με το ξέσπασμα που καταγράφηκε στην πόλη Ντα Ναν το Σαββατοκύριακο.

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 έκτοτε ανέρχονται σε 42, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Από τα εννιά νέα κρούσματα, στις οκτώ περιπτώσεις πρόκειται για ανθρώπους από τη Ντα Ναν και στην ένατη για κάτοικο της πρωτεύουσας Ανόι. Ο κορονοϊός εξαπλώθηκε σε έξι επαρχίες και πόλεις του Βιετνάμ σε έξι ημέρες, σύμφωνα με τα δεδομένα του υπουργείου.

Συνολικά, οι αρχές του Βιετνάμ έχουν καταγράψει ως αυτό το στάδιο 459 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, πάντως κανέναν θάνατο εξαιτίας της COVID-19, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία. Πάνω από 81.000 άνθρωποι στη χώρα έχουν τεθεί σε καραντίνα σε όλη την επικράτεια, από 12.000 τη Δευτέρα.