Ένα αρκετά άσχημο περιστατικό ήρθε στο φως της δημοσιότητας αφού δημοσιεύθηκαν λεπτομέρειες από την εσωτερική έρευνα στην αστυνομία του Σίδνεϊ της Αυστραλίας για υποθέσεις αμφιλεγόμενων σωματικών ερευνών σε πολίτες.

Αστυνομικοί οι οποίοι θέλησαν να κάνουν έλεγχο σε νεαρή κοπέλα κατά τη διάρκεια γνωστού φεστιβάλ μουσικής της ζήτησαν να… αφαιρέσει τον ταμπόν της ώστε να μπορέσουν να έχουν καλύτερη εικόνα για το αν κρύβει ναρκωτικές ουσίες.

Σύμφωνα με άλλη αναφορά ζήτησαν από άλλη κοπέλα να βγάλει το εσώρουχό της.

Τα περισσότερα περιστατικά που ήρθαν στη δημοσιότητα και συμπεριλαμβάνονται στην έρευνα, έλαβαν χώρα σε μουσικά φεστιβάλ και εκείνοι που τους έγινε σωματική έρευνα αισθάνθηκαν ταπεινωμένοι και υποβαθμισμένοι, ανέφερε η έκθεση.

Η αστυνομία της Νέας Νότιας Ουαλίας δήλωσε ότι θα εξετάσει τα ευρήματα της έκθεσης.

Η έκθεση της Επιτροπής Συμπεριφοράς για την Επιβολή του Νόμου κάλεσε την αστυνομική δύναμη να ζητήσει συγγνώμη από μια από τις εμπλεκόμενες νεαρές γυναίκες και σημείωσε ότι σε παρόμοια περίπτωση ένας αξιωματικός είχε ανασταλεί από τα καθήκοντά του.

Οι περιπτώσεις εξετάστηκαν είτε μετά από καταγγελίες των γονέων των γυναικών είτε επειδή γνωστοποιήθηκαν στα τοπικά Μέσα.

Σε πολλές περιπτώσεις οι αστυνομικοί ισχυρίστηκαν πως δεν ήξεραν πως να κάνουν σωστά την έρευνα σε γυναίκες.

Οι Αρχές από την μεριά τους αναφέρουν πως έχει δοθεί εγχειρίδιο για το πώς να γίνεται η σωματική έρευνα.