Η Μάλτα συμπλήρωσε σήμερα μια εβδομάδα χωρίς νέα κρούσματα του κορονοϊού, την πρώτη από τότε που εμφανίστηκε ο ιός στην χώρα για πρώτη φορά, στις 7 Μαρτίου.

Ο υπουργός Υγείας Κρις Φιρν επιβεβαίωσε με tweet του ότι εδώ και μια εβδομάδα δεν έχουν καταγραφεί νέα κρούσματα. Το τελευταίο σημειώθηκε στις 9 Ιουλίου.

 «Θα πρέπει να είμαστε συνετοί για να διατηρήσουμε την επιτυχία μας» είπε όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η Μάλτα έχει καταγράψει 674 κρούσματα και εννέα θανάτους μέσα σε σχεδόν τέσσερις μήνες, αλλά σήμερα έχει μόνο τέσσερα ενεργά κρούσματα με τα υπόλοιπα να έχουν ιαθεί.

Το νησί της Μεσογείου επωφελήθηκε χάρη στη μικρή του έκταση και προέβη σε εκτεταμένη διενέργεια διαγνωστικών τεστ-με περίπου το 20% του πληθυσμού να έχει υποβληθεί σε τέτοια τεστ-αλλά και σε ιχνηλάτηση των επαφών.

Η οικονομία της χώρας, ωστόσο, επλήγη σοβαρά από το κλείσιμο του αεροδρομίου, με τον τουρισμό να συνεισφέρει στο ένα τρίτο του ΑΕΠ της χώρας.

Οι πτήσεις ξεκίνησαν εκ νέου την 1η Ιουλίου και την Τετάρτη επεκτάθηκαν σε 50 χώρες.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.