Σε νέο lockdown περίπου δέκα ημερών μπαίνουν σήμερα 1,3 εκατομμύρια πολίτες στην πόλη Μπανγκαλόρ, στη νότια Ινδία, προκειμένου να ανακόψουν την εξάπλωση του νέου κορονοϊού.

Αφού επέβαλε αυστηρό lockdown σε εθνική κλίμακα στα τέλη Μαρτίου, η Ινδία ήρε τα μέτρα περιορισμού στις αρχές Ιουνίου, όμως τα νέα τοπικά lockdown πολλαπλασιάζονται.

Η δεύτερη πιο πολυπληθής χώρα στον κόσμο καταμετρά μέχρι σήμερα 23.727 θανάτους για 906.752 δηλωμένα κρούσματα της ασθένειας Covid-19, αριθμοί που αυξάνονται γρήγορα. Οι ειδικοί εκτιμούν πως δεν έχει ακόμη φτάσει η κορύφωση της επιδημίας, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

Η Μουμπάι και το Νέο Δελχί ήταν μέχρι τώρα οι πληγείσες από την πανδημία περιοχές, όμως η Μπανγκαλόρ, έδρα ινδικών επιχειρήσεων υψηλής τεχνολογίας, αναδύεται ως μια νέα εστία του ιού, με 19.702 επιβεβαιωμένα κρούσματα μέχρι χθες, Δευτέρα, το βράδυ.

Η τοπική κυβέρνηση επέβαλε νέο lockdown στην πόλη και σε γειτονικούς τομείς. Τα μέτρα περιορισμού τίθενται σε ισχύ σήμερα στις 20:00 τοπική ώρα (17:30 ώρα Ελλάδας) και θα διατηρηθούν μέχρι το πρωί της 23ης Ιουλίου.

Η κυκλοφορία των δημόσιων μέσων μεταφοράς θα ανασταλεί και μόνο οι βασικές υπηρεσίες και τα καταστήματα ειδών πρώτης ανάγκης θα μπορούν να συνεχίσουν τη λειτουργία τους.

Νέο lockdown ισχύει επίσης στην πόλη Πούνε (Μαχαράστρα, δυτικά). Πολλά κρατίδια, μεταξύ των οποίων τα Ούταρ Πραντές, Ταμίλ Ναντού, Κεράλα και Άσαμ, ανακοίνωσαν τις τελευταίες ημέρες επιπλέον περιορισμούς προκειμένου να ανακόψουν την εξάπλωση του ιού.

Στο μεταξύ, σε μια σπάνια αχτίδα ελπίδας, η πρωτεύουσα Νέο Δελχί, όπου η δραστηριότητα έχει επανέλθει περίπου σε κανονικά επίπεδα, κατέγραψε ‘μόνο’ 1.246 νέα κρούσματα χθες, τον πιο χαμηλό ημερήσιο απολογισμό της εδώ και 35 ημέρες.

Μπροστά σε αυτή τη βελτίωση η μεγαλούπολη των 20 εκατομμυρίων κατοίκων, η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με έναν κορεσμό των νοσοκομείων της, ανέστειλε προς το παρόν το σχέδιό της να μετατρέψει αθλητικά στάδια σε κέντρα απομόνωσης για τους ασθενείς με Covid-19.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.