Ακόμη έναν νεκρό από κορονοϊό μετρά η Βικτόρια της Αυστραλίας, η πολιτεία με τον δεύτερο υψηλότερο πληθυσμό στη χώρα.

Οι αρχές στη Βικτόρια ανακοίνωσαν πως κατέγραψαν 216 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 τις 24 ώρες ως το πρωί σήμερα Σάββατο, αριθμό χαμηλότερο μεν από το θλιβερό ρεκόρ 288 κρουσμάτων που ανακοινωνόταν την προηγουμένη, αλλά έναν από τους υψηλότερους που έχουν καταγραφεί σε οποιοδήποτε τμήμα της επικράτειας της γιγαντιαίας χώρας αφότου άρχισε να εξαπλώνεται η πανδημία στην Αυστραλία.

Οι πολιτειακές αρχές έθεσαν την πρωτεύουσα της Βικτόριας, τη Μελβούρνη, σε lockdown αυτή την εβδομάδα, καθώς εκφράζονται ανησυχίες πως η εντόπια μετάδοση πυροδοτεί δεύτερο κύμα. Μέχρι πρότινος, τα περισσότερα νέα κρούσματα μόλυνσης αποδίδονταν στους Αυστραλιανούς που επιστρέφουν από το εξωτερικό.

Η κατάσταση «θα χειροτερέψει προτού καλυτερεύσει», προειδοποίησε ο επικεφαλής της τοπικής κυβέρνησης στη Βικτόρια, ο Ντάνιελ Άντριους, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που μεταδιδόταν τηλεοπτικά. «Θα βλέπουμε ολοένα περισσότερα κρούσματα», συνέχισε, η πανδημία «θα είναι εδώ για ατέλειωτους μήνες». «Κανένας δεν απολαμβάνει το να είναι κλεισμένος στο σπίτι. Είναι απελπιστικό, είναι πρόκληση, αλλά η στρατηγική αυτή θα είναι επιτυχής, αν όλοι κάνουμε τη συμβολή που μας αναλογεί».

Σύμφωνα με τον Μπρετ Σάτον, τον επικεφαλής των υπηρεσιών υγείας στη Βικτόρια, έχουν εντοπιστεί 100 εστίες.

Παρά την έξαρση της πανδημίας στη Βικτόρια, η Αυστραλία έχει αποφύγει μέχρι σήμερα τον κίνδυνο να θρηνήσει μεγάλο αριθμό θυμάτων, όπως άλλες χώρες, καθώς η κυβέρνηση έκλεισε τα σύνορα κι επέβαλε μέτρα περιορισμού σε εθνική κλίμακα τον Μάρτιο. Στη χώρα έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα 107 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 — καθώς ένας ηλικιωμένος άνδρας, πάνω από 90 ετών, υπέκυψε κατά τη διάρκεια της νύχτας στη Βικτόρια, όπως διευκρίνισε ο Άντριους — επί συνόλου περίπου 9.200 κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.