Η Αμερικανίδα ιθαγενής φωτογράφος Matika Wilbur, ξεκίνησε τη φωτογραφική καταγραφή των 566 διαφορετικών φυλών των Ινδιάνων της χώρας και ήδη διανύει τον δεύτερο χρόνο του εγχειρήματός της.

Το επιχείρημα της φωτογράφου έγινε πραγματικότητα με την οικονομική βοήθεια που δέχτηκε από αγνώστους, μέσω της πλατφόρμας Kickstarter, που της έδωσε τη δυνατότητα να συγκεντρώσει 185.000 δολάρια.

Η Wilbur που είναι μέλος της φυλής Tulalip και μεγάλωσε στον ινδιάνικο καταυλισμό του Swinomish, έγινε καταξιωμένη επαγγελματίας φωτογράφος με περγαμηνές στις ΗΠΑ, τον Καναδά και τη Γαλλία.

Όπως λέει η ίδια, «η ελπίδα μου είναι, όταν το εγχείρημά μου ολοκληρωθεί, να χρησιμεύσει στο να μάθει το έθνος και να γίνει κοινή πεποίθηση η αναγνώριση των κοινοτήτων των Ινδιάνων στη συγκρότηση της Αμερικής».

Δείτε τις φωτογραφίες της Wilbur από την μέχρι τώρα εργασία της, που απεικονίζει τις φυλές «Barona», «Big Pine Paiute» από την Καλιφόρνια, «Apache» από την Αριζόνα, «Pala» από την επαρχία του Σαν Ντιέγκο, «Navajo», «Tlingit» από την Αλάσκα,«Yurok» από τα δάση της Καλιφόρνια και τους «Talowa» του Όρεγκον.