Δύο ύποπτα κρούσματα βουβωνικής πανώλης που αναφέρθηκαν πριν μερικές ημέρες στην επαρχία Khovd στη δυτική Μογγολία έχουν πλέον επιβεβαιωθεί από τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων!

Όπως μεταδίδει το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι ένας 27χρονος και ο 17χρονος αδελφός του, οι οποίοι υποβάλλονται σε θεραπεία σε δύο ξεχωριστά νοσοκομεία στην επαρχία τους, δήλωσε ο Ντόρ Νανγκανέρελ, στέλεχος του υπουργείου Υγείας σε συνέντευξη Τύπου.

Τα αδέρφια έτρωγαν μαρμότα την Κυριακή, είπε ο αξιωματούχος της υγείας, προειδοποιώντας τους ανθρώπους να μην τρώνε το συγκεκριμένο τρωκτικό το οποίο μεταδίδει ταχύτατα τη συγκεκριμένη ασθένεια.

Συνολικά 146 άτομα που είχαν επαφή μαζί τους μπήκαν σε καραντίνα και υποβλήθηκαν σε θεραπεία σε τοπικά νοσοκομεία, σύμφωνα με τον Νανγκανέρελ.

Η πανούκλα είναι μια βακτηριακή ασθένεια που εξαπλώνεται από ψύλλους που ζουν σε άγρια ​​τρωκτικά, όπως οι μαρμότες. Μπορεί να σκοτώσει έναν ενήλικα σε λιγότερο από 24 ώρες εάν δεν αντιμετωπιστεί εγκαίρως, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Η πανούκλα θεωρείται ότι είναι η αιτία του Μαύρου Θανάτου που εξαπλώθηκε στην Ασία, την Ευρώπη και την Αφρική τον 14ο αιώνα, και εκτιμάται ότι σκότωσε 50 εκατομμύρια ανθρώπους.