Βίζα Σένγκεν έδωσε η Γερμανία στον ουκρανό ακτιβιστή Ντμίτρο Μπουλάτοφ, ο οποίος νοσηλεύεται σε νοσοκομείο του Βίλνιους μετά την απαγωγή του και τα βασανιστήρια τα οποία υπέστη.

Έτσι, ο ουκρανός ακτιβιστής μπορεί αν το επιθυμεί να ταξιδέψει στη Γερμανία, όπως δήλωσε σήμερα ένας εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Ο Μπουλάτοφ έλαβε βίζα Σένγκεν από τη γερμανική πρεσβεία προκειμένου να μπορέσει να φύγει από την Ουκρανία. Αυτή η βίζα Σένγκεν του προσφέρει τη δυνατότητα ανά πάσα στιγμή όχι μόνο να παραμείνει στη Λιθουανία, αλλά επίσης να ζήσει για ένα διάστημα στη Γερμανία», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μάρτιν Σέφερ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Ράινισε Ποστ, ο Μπουλάτοφ επιθυμεί να ταξιδέψει στη Γερμανία για να βρει τους γονείς του που ζουν στο Χάγκεν, στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας.

Η εφημερίδα αναφέρεται επίσης σε μια επιστολή του προέδρου των Ευρωπαϊκής Συντηρητικής Νεολαίας Μπένεντικτ Πέτερινγκ προς το γερμανό υπουργό Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ, στην οποία του ζητεί να επέμβει υπέρ του Ουκρανού ακτιβιστή ώστε να πραγματοποιήσει την επιθυμία του.

Ο Πέτερινγκ ενδέχεται επικοινώνησε με τον Μπουλάτοφ για το θέμα αυτό, σύμφωνα με την ίδια πηγή.