Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, πόνος.

Αν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες.

Στις παρακάτω εικόνες συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Δείτε πως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Associated Press τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.

Λίβερπουλ, Αγγλία: Στο «μεθύσι» της χαράς, έγινε η νύκτα μέρα

Αμέσως μετά και τη μαθηματική κατάκτηση του πρωταθλήματος της Premier League, του πρώτου μετά από 30 ολόκληρα χρόνια, οι φίλοι της Λίβερπουλ δεν άργησαν να συγκεντρωθούν έξω από το «Άνφιλντ» και να γιορτάσουν τον τίτλο με σημαίες, καπνογόνα και συνθήματα. Το μεγάλο αγγλικό λιμάνι φωτίστηκε σαν να ήταν μέρα, παρόλο που ήταν βράδυ.

Μπόρνμουθ, Αγγλία: Σαν σαρδέλες, αλλά έξω από τη θάλασσα

Χιλιάδες Βρετανοί ξεχύθηκαν μαζικά στις παραλίες, αναγκάζοντας τις τοπικές Αρχές να καλέσουν τους αστυνομικούς να επέμβουν για να τους απομακρύνει, μεσούσης της πανδημίας του νέου κορονοϊού. Χαρακτηριστική είναι η εικόνα από το Μπόρνμουθ, εκεί όπου ο κόσμος ήταν σχεδόν ο ένας πάνω στον άλλο.

Βερολίνο, Γερμανία: Αποφοίτηση εντός γηπέδου και σε ομάδες

Μαθητές Λυκείου και οι συγγενείς τους παρακολουθούν την τελετή αποφοίτησης, σε γήπεδο ποδοσφαίρου, που προσφέρει όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να τηρηθούν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης λόγω κορονοϊου. Οι αλλαγές που έφερε οι πανδημία σε κάθε πτυχή της ζωής είναι μεγάλες…

Βαρκελώνη, Ισπανία: Όταν το κοινό είναι γλάστρες… κυριολεκτικά

Μουσικοί δίνουν την παράστασή τους στο «Gran Teatre del Liceu» στη Βαρκελώνη με ένα… εντελώς ιδιαίτερο κοινό, που δεν είναι άνθρωποι αλλά φυτά, τα οποία έχουν πάρει τη θέση τους στις καρέκλες, καθώς δεν επιτρέπονται λόγω κορονοϊού οι παρακολουθήσεις τέτοιων εκδηλώσεων.

Βελιγράδι, Σερβία: Από ήρωας, στο επίκεντρο της κριτικής

Μεγάλες διαστάσεις πήρε στον χώρο του τένις -και όχι μόνο- η υπόθεση θετικών κρουσμάτων κορονοϊού που προέκυψαν σε αθλητές που έλαβαν μέρος στο Adria Tour, που διοργάνωσε ο Νόβακ Τζόκοβιτς σε Βελιγράδι και Ζαντάρ. Μάλιστα, κόλλησε και ο ίδιος ο «Νόλε», ο οποίος βρέθηκε στο επίκεντρο σχολίων για λάθος λόγους, αν και στην πατρίδα του θεωρείται αθλητικός ήρωας.

Μόσχα: Μεγαλειώδης γιορτή για την 75η επέτειο από την αντιφασιστική νίκη

Μια μεγαλειώδη παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία, υπό το βλέμμα του Βλαντιμίρ Πούτιν, έγινε την Τετάρτη 24 Ιουνίου για τη νίκη επί των ναζιστικών δυνάμεων, η οποία μεταφέρθηκε σε αυτήν την ημερομηνία από τις 9 Μαΐου, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού που έπληξε σε μεγάλο βαθμό και τη Ρωσία.

Oι επικριτές του προέδρου της χώρας σημείωναν πως η γιορτή σχεδιάσθηκε για να εξάρει την εικόνα του και να ενισχύσει τα χαμηλά ποσοστά της δημοτικότητάς του ενόψει του δημοψηφίσματος για το Σύνταγμα. Ωστόσο, οι εικόνες από τη Μόσχα ήταν εντυπωσιακές, με τους Ρώσους να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις για τη σπουδαία αυτή στιγμή της ιστορίας τους.

Ουάσινγκτον, ΗΠΑ: Με το λυπημένο βλέμμα που ψάχνει ένα καλύτερο μέλλον

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στις ΗΠΑ εναντίον του ρατσισμού και της υπερβολικής αστυνομικής βίας, όχι μόνο εναντίον Αφροαμερικανών, όπως αποδείχθηκε και από το περιστατικό με τον Έλληνα ομογενή στη Νέα Υόρκη. Μια από τις διαδηλώσεις έγινε στην Ουάσιγκτον, κοντά στον Λευκό Οίκο, στην οποία ξεχώρισε η παρουσία μιας πιτσιρίκας με μελαγχολικό βλέμμα. Η ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον, πάντως, δεν σβήνει».

Ρίο ντε Τζανέιρο, ΗΠΑ: Όταν έρχονται τα πάνω κάτω

Η κυβέρνηση της Βραζιλίας αρχίζει να χαλαρώνει σταδιακά τα μέτρα που έλαβε για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού και αρκετοί ήταν αυτοί που βρήκαν την ευκαιρία να επισκεφθούν τις παραλίες στο πάντα καλοκαιρινό Ρίο ντε Τζανέιρο (αν και στο νότιο ημισφαίριο τώρα έχουμε χειμώνα). Πάντως, η πανδημία έχει φέρει τα πάνω κάτω σε πολλούς τομείς της χώρας, έστω και αν η μια σχετική κανονικότητα επιστρέφει.

Λα Πας, Βολιβία: Σέλφι με… καμουφλάζ λόγω κορονοϊού

Την ευκαιρία να βγάλει μια σέλφι βρήκε ένας υπάλληλος στον δήμο της Λα Πας, καθώς οι πρώτες ακτίνες του ηλίου κάνουν την εμφάνισή τους. Ωστόσο, η… περιβολή λόγω των μέτρων προστασίας στην Covid-19 «κρύβει» πολλά από τα χαρακτηριστικά του προσώπου. Ακόμη και σε αυτόν τον τομέα, τα δεδομένα έχουν αλλάξει άρδην.