Η πρώτη αντίδραση κάποιου στη θέα ενός καρχαρία (φανταζόμαστε γιατί δεν έχουμε δει) είναι να προσπαθήσει να απομακρυνθεί από αυτόν όσο πιο γρήγορα γίνεται. Ευτυχώς στις ελληνικές θάλασσες τέτοιου είδους… συναντήσεις είναι εξαιρετικά σπάνιες.

Δεν μπορούν να πουν το ίδιο ωστόσο και οι λουόμενοι σε άλλα μέρη του πλανήτη όπου πολλά είδη καρχαριών φτάνουν μέχρι την ακτή σε αναζήτηση τροφής.

Όπως κατέγραψε σε βίντεο πολίτης και μεταδίδει το Fox News ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη σε παραλία στο Ντέλαγουερ των ΗΠΑ.

Ένας άνδρας όχι μόνο δεν απομακρύνθηκε όταν ένας καρχαρίας κολυμπούσε δίπλα του, αλλά αποφάσισε να τον πιάσει με τα γυμνά του χέρια. Μάλιστα έπιασε και τη μύτη του καρχαρία, ανοίγοντας το τεράστιο στόμα του τρομακτικού ζώου.

Η κίνησή του από άλλους βρήκε θετική ανταπόκριση ενώ κάποιοι τον κατέκριναν φωνάζοντάς του ότι βασανίζει το ζώο. Όπως έγινε αργότερα γνωστό ο άνδρας ήταν ψαράς, ειδικά εκπαιδευμένος και προσπαθούσε να δει αν ο καρχαρίας είχε κάποιο αγκίστρι στο στόμα του.

Στην πολιτεία του Ντελαγουέρ το ψάρεμα καρχαριών είναι απαγορευμένο και όταν κάποιος ψαράς πιάσει καταλάθος έναν, τότε πρέπει να τον απελευθερώσει ξανά στον ωκεανό.