Κάθε μέρα αποτελεί μια νέα ευκαιρία για να βοηθήσουμε έμπρακτα και με ουσιαστικές δράσεις, τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που ζουν στη χώρα μας. Οι δυσκολίες στην εγκατάσταση και προσαρμογή των ανθρώπων αυτών στη νέα τους ζωή είναι αμέτρητες: από το να προστατευτούν από τον Covid–19, μέχρι όλα τα πρακτικά ζητήματα στέγασης, συνεννόησης κ.ο.κ.

Έτσι το SolidarityNow και η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες συνεργάστηκαν με το pod.gr δημιουργώντας ένα κύκλο επεισοδίων podcast σε 5 γλώσσες – αγγλικά, αραβικά, γαλλικά, φαρσί και ούρντου – με περιεχόμενο έγκυρο και άκρως χρηστικό για τους πρόσφυγες και μετανάστες που ζουν στη χώρα μας.

Σκοπός της δράσης είναι τα ευάλωτα μέλη της κοινωνίας μας -χωρίς διακρίσεις- να ενημερωθούν με τρόπο απλό και ουσιαστικό για μια σειρά από θέματα που τους αφορούν άμεσα, όπως:

– πρόληψη και προστασία από τον κορονοϊό

– πού θα απευθυνθούν για να μάθουν ελληνικά

– πώς να αναζητήσουν σπίτι ή εργασία

– πώς να διαχειριστούν πιο ειδικές καταστάσεις, όπως είναι η ενδοοικογενειακή βία ή τα παιδιά που βρίσκονται στην εφηβεία.

Στο iframe του player που παραθέτουμε εδώ, μπορείτε να βρείτε και να ενσωματώσετε στο site σας 12 podcast και στις 5 γλώσσες.