Ένα σπίτι με σκληρό παρουσιαστικό και τρυφερή καρδιά

Μια βίλα από οπλισμένο σκυρόδεμα λέει μια διαφορετική ιστορία μόλις διαβείς το κατώφλι της


ΚΟΣΜΟΣ
10:03
28/06/2020
Ένα σπίτι με σκληρό παρουσιαστικό και τρυφερή καρδιά
2
loading

Ortho House το λένε και είναι χτισμένο στο Χονσού, το μεγαλύτερο νησί της Ιαπωνίας, για να στεγάσει μια οικογένεια σε ένα προάστιο.

Η μονολιθική κατασκευή από μπετόν αρμέ του αρχιτεκτονικού γραφείου Apollo Architects & Associates δημιουργεί μια επιβλητική ατμόσφαιρα εξωτερικά, ανοίγοντας την όρεξη για όσα ακολουθούν στο εσωτερικό.

Στο οποίο αποκτάς πρόσβαση αποκλειστικά από το υπόγειο γκαράζ, όπου ένας ανελκυστήρας αναλαμβάνει το έργο να σε μεταφέρει στο ισόγειο.

Εδώ επικρατεί άλλος αέρας, με τις τεράστιες τζαμένιες επιφάνειες να συνδέουν άμεσα και οργανικά το τσιμεντένιο σπίτι με την αυλή και το εξωτερικό.

Κάθε δωμάτιο ανοίγεται στους εξωτερικούς αυτούς χώρους, επιτρέποντας στους ενοίκους να χαίρονται το έξω, διατηρώντας ταυτοχρόνως την ιδιωτικότητά τους.

Κι ενώ το τεράστιο εσωτερικό των 410 τετραγωνικών μέτρων διατηρεί το γυμνό μπετό στους τοίχους, η ατμόσφαιρα γίνεται απείρως φιλικότερη με τις ξύλινες επενδύσεις στα ταβάνια και τη μοντέρνα επίπλωση...

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Σκυροδεμα

    Το σκυροκονιασμα το μπετόν . Οικοδομικό υλικό μίγμα τσιμέντου χαλικιών άμμου νερού . Το σκυρόδεμα ενισχύεται με σιδερένιο οπλισμό δηλαδή οπλισμένο σκυρόδεμα . Ακριβή κατασκευή για ανέσεις.

  2. avatar μπετο

    Όπου και να κοιτάξεις..έξω, τοίχος... όλα τα άλλα έρχονται δεύτερα

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει