Την «ανταλλαγή» του με έναν Αμερικανό ιεραπόστολο που κρατείται στη Βόρεια Κορέα, πρότεινε σήμερα ο πρώην μπασκετμπολίστας Ντένις Ρόντμαν, υπογραμμίζοντας ότι τα ταξίδια του στη χώρα αυτή δεν είχαν καμία σχέση με τη «διπλωματία» και ότι δουλειά του είναι να διασκεδάζει τον κόσμο.

«Εάν οι Βορειοκορεάτες πουν ότι παίρνουν εμένα και αφήνουν τον Κένεθ Μπάε να φύγει, αυτό μου κάνει» είπε ο πρώην παίκτης των Σικάγο Μπουλς σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNN, δύο εβδομάδες μετά την εισαγωγή του σε κλινική που ειδικεύεται σε θέματα εθισμού στο αλκοόλ.

Ο Κένεθ Μπάε, ιεραπόστολος και ταξιδιωτικός πράκτορας, συνελήφθη τον Νοέμβριο του 2012 στη Βόρεια Κορέα και καταδικάστηκε σε κάθειρξη 15 ετών.

«Δεν ξέρω τι έκανε ο Μπάε. Δεν ξέρω τίποτα γι αυτόν. Δεν θέλω να είναι κανείς όμηρος για κάτι που έκανε ή δεν έκανε», πρόσθεσε ο Ρόντμαν. Σε προηγούμενη συνέντευξή του, επίσης στο CNN, που είχε δοθεί ενώ βρισκόταν στην Πιονγκγιάνγκ ο εκκεντρικός αθλητής είχε πει ότι ο Αμερικανός ιεραπόστολος «θα έκανε κάποια βρομοδουλειά» για να του αξίζει η ποινή της 15ετούς κάθειρξης. Στη συνέχεια όμως παραδέχτηκε ότι είχε πιει όταν μιλούσε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο.

«Δεν είμαι πρεσβευτής, δεν είμαι διπλωμάτης, δεν είναι αυτή η δουλειά μου. Εγώ διασκεδάζω τους ανθρώπους και είμαι επιτυχημένος σ’ αυτό που κάνω. Δεν είμαι προδότης, αυτό που επιθυμώ είναι να κάνω τους ανθρώπους ευτυχισμένους», εξήγησε.

«Δεν χρειάζεται να πάω στη Βόρεια Κορέα για να ρωτήσω τον Κιμ Γιονγκ-ουν “γιατί είσαι κακός;” Εγώ δεν τον ξέρω ως δικτάτορα. Είναι 31 ετών, τον αποκαλώ παιδί και, ναι, είναι φίλος μου», παραδέχτηκε.

Ο Ρόντμαν αναφέρθηκε επίσης στα προβλήματα που αντιμετωπίζει με το αλκοόλ λέγοντας ότι ανέκαθεν του άρεσε να «γλεντάει».

«Αν είμαι αλκοολικός; Δεν μπορώ να το αρνηθώ», συνέχισε, υποσχόμενος ότι θα δώσει συνέντευξη Τύπου την επόμενη εβδομάδα και θα απαντήσει «σε όλες τις ερωτήσεις».