Μπορεί οι System of a Down να θεωρούνται μια αντισυμβατική μπάντα, γνωστή για την ακτιβιστική δράση, που έκανε το «μπαμ» στη μουσική σκηνή με τραγούδια που πήγαιναν σε… μετωπική με το σύστημα, ωστόσο ο ντράμερ τους, Τζον Ντολμαϊάν (John Dolmayan), φαίνεται να είναι υποστηρικτής του Ντόναλντ Τραμπ. Μάλιστα, με ανάρτησή του στο Instagram ανέφερε ότι ο Ρεπουμπλικανός μεγιστάνας «έχει κάνει τα περισσότερα από κάθε άλλον πρόεδρο της Αμερικής για τις μειονότητες».

Πάντως, ο Ντολμαϊάν δεν είναι η πρώτη φορά που εκφράζει μια κλίση προς τη συντηρητική πλευρά του πολιτικού τόξου, παρότι το συγκρότημα έχει έντονα πολιτικοποιημένους στίχους, που δεν έχουν καμία σχέση με αυτόν τον ιδεολογικό χώρο. Φυσικά, αυτό δεν είναι το μόνο οξύμωρο με τους System of a Down, οι οποίοι πλέον δεν είναι και τόσο… ενωμένοι, καθώς έχουν να κυκλοφορήσουν κάποια δουλειά ως σύνολο εδώ και 15 χρόνια.

Με αφορμή όλα αυτά που γίνονται τις τελευταίες ημέρες στις ΗΠΑ, έπειτα από τη δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ κατά τη διάρκεια σύλληψής του, ο 46χρονος ντράμερ αποφάσισε να εκφραστεί ανοικτά υπέρ του Τραμπ, κάτι που προκάλεσε από απορία μέχρι και αντιδράσεις. Ο γεννημένος στον Λίβανο Αμερικανοαρμένιος πόσταρε μια φωτογραφία του προέδρου, την οποία συνόδευσε με αποθεωτικό μήνυμα για εκείνον.

«Ας μην αφήσουμε την παραφιλολογία να μας κάνει να ξεχάσουμε την αλήθεια. Ο πρόεδρος που έχει δεχθεί τη μεγαλύτερη επίθεση στην ιστορία, είναι και ο μεγαλύτερος φίλος των μειονοτήτων! Δεν το πιστεύετε; Κοιτάξτε τα στατιστικά. Μπορεί να μην σας αρέσει, αλλά η αλήθεια δεν αλλάζει».