Η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης ανακοίνωσε σήμερα ότι απαγορεύει τις συγκεντρώσεις άνω των πέντε ανθρώπων, στο πλαίσιο της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που έχει επιβληθεί στην πρωτεύουσα Μπανγκόκ για τις επόμενες 60 ημέρες.

Η απαγόρευση, που επί της ουσίας αφορά τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις ο οποίες οργανώνονται στην πρωτεύουσα από τις αρχές Νοεμβρίου, ανακοινώθηκε από τον ασκούντα χρέη υπουργού Εργασίας και διοικητή του Κέντρου Διατήρησης της Ειρήνης και της Τάξης (CMPO), Τσαλέρμ Γιομπάμρουνγκ.

«Οι συγκεντρώσεις πέντε ή περισσοτέρων ατόμων σε περιοχές που έχει απαγορεύσει η CMPO δεν επιτρέπονται» αναφέρεται στην ανακοίνωση, σύμφωνα με τον ιστότοπο της εφημερίδας The Nation. «Δεν επιτρέπονται ενέργειες που υποκινούν αναταραχές», συμπληρώνεται στην ανακοίνωση.

Την Τετάρτη πάντως η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει ότι δεν θα επιχειρήσει να διαλύσει τις συγκεντρώσεις οι οποίες έχουν ενταθεί μετά τις 13 Ιανουαρίου, όταν οι διαδηλωτές ξεκίνησαν μια κινητοποίηση για να «νεκρώσουν» το κέντρο της πρωτεύουσας.

Το CMPO σημείωσε εξάλλου ότι με βάση το διάταγμα για την κήρυξη της Μπανγκόκ σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι αρχές έχουν τη δυνατότητα να επιβάλουν λογοκρισία στα μέσα ενημέρωσης.