Το πρώτο βιβλίο που έκανε λόγο για τα δικαιώματα των γυναικών στην Αγγλία του 17ου αιώνα, πρόκειται να βγει σε δημοπρασία από τον οίκο Bonhams Auctioneers τον ερχόμενο Μάρτιο.

Πρόκειται για το πρώτο βιβλίο που έχει αναφορές στην αγγλική γλώσσα για την κατάρτιση νόμων γύρω από τα δικαιώματα των γυναικών και η τιμή του αναμένεται να ξεπεράσει τις 3.000 λίρες όταν βγει «στο σφυρί».

Το βιβλίο με τίτλο «The Lawes Of Resolutions Of Women’s Rights: or The Lawes, Provision for Women» συνέταξε ο Thomas Edgar και πούλησε το 1632 ο John Grove, αναφέρει σε δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα Daily Mail.

Σε αυτό περιέχονται οι νόμοι και τα δικαιώματα που ίσχυαν για τις γυναίκες της εποχής, συμπεριλαμβανομένων θεμάτων όπως το διαζύγιο, η πολυγαμία, ο γάμος και ο βιασμός.

Ορισμένα από τα κεφάλαιά του πραγματεύονται ζητήματα όπως: «Τι τύπους δεν πρέπει να παντρεύονται οι γυναίκες», «Ένας βαρόνος μπορεί να χτυπά τη γυναίκα του» και «Έρωτας».

Το βιβλίο πρόκειται να βγει σε δημοπρασία στις 5 Μαρτίου, στο πλαίσιο μιας σπάνιας συλλογής ιστορικών βιβλίων του ευρωπαϊκού δικαίου από τη Νομική Βιβλιοθήκη της Κομητείας του Λος Άντζελες.