Ένας Αυστραλός αξιοποίησε τον χρόνο του την περίοδο της απομόνωσης λόγω της πανδημίας του κορονοϊού για να δημιουργήσει ένα γλυπτό ύψους τεσσάρων μέτρων και βάρους 750 κιλών μιας καγχάζουσας κουκαμπούρα (laughing kookaburra) με την ελπίδα ότι θα φέρει χαρά στην κοινότητα σε δύσκολους καιρούς.

Ο δρ. Φαρβαντίν Νταλίρι ακαδημαϊκός και καλλιτέχνης παρουσίασε το γλυπτό – τεράστιο πτηνό αυτή την εβδομάδα στους δρόμους της Μπρίσμπεϊν και σύντομα θα το μεταφέρει βόρεια, στο Πολιτιστικό Φεστιβάλ της Τάουνσβιλ.

«Άρχισα το έργο τα Χριστούγεννα» είπε. «Μετά άλλαξα το σχέδιο και αποφάσισα να το κάνω να βγάζει τον χαρακτηριστικό ήχο σαν γέλιο και να του δώσω κίνηση. Δεν ολοκληρώθηκε. Αλλά όταν ξεκίνησε ο αποκλεισμός είχα χρόνο και τα κατάφερα» πρόσθεσε.

Το γλυπτό με ηλεκτροκίνηση κάνει τις ίδιες κινήσεις και παράγει τους ίδιους ήχους με το πτηνό της Αυστραλίας, που ακούγονται σαν γέλιο, όμως είναι προειδοποίηση προς άλλα πουλιά να μείνουν μακριά.

Ο καλλιτέχνης, ο οποίος είναι από το Τάουνσβιλ, αλλά βρέθηκε στη Μπρίσμπεϊν λόγω των ταξιδιωτικών περιορισμών εξήγησε ότι δημιούργησε το γλυπτό για το Φεστιβάλ που είναι μία γιορτή πολυπολιτισμικότητας.

«Είναι ένα έργο αγάπης» δήλωσε στο Guardian Australia. «Το Φεστιβάλ που οργανώνουμε στην Τάουνσβιλ εδώ και 25 χρόνια έχει ως σύνθημα «ενότητα στην πολυμορφία» σημείωσε.

«Ήθελα να κάνω κάτι ασυνήθιστο για να μας ενθαρρύνει, να ανακουφίσει το άγχος μας και να μας κάνει αισιόδοξους» δήλωσε ο καλλιτέχνης όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Δεν είναι το πρώτο γιγάντιο γλυπτό που έχει δημιουργήσει ο Νταλίρι. Στο παρελθόν έχει παρουσιάσει στο Φεστιβάλ τεράστια κοάλας και φίδια.

Είναι όμως η πρώτη φορά που ένα έργο του γίνεται viral. Η κόρη του Ραφαάν δημοσίευσε μία φωτογραφία του γλυπτού κουκαμπούρα στο Twitter και συγκέντρωσε πάνω από 100.000 likes.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.