Οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής είναι πρώτες στη λίστα με τους νεκρούς από τον κορονοϊό, που πλησιάζουν τις 100.000 (98.929 σύμφωνα με τα στοιχεία του Johns Hopkins).

Η καραντίνα των δύο και πλέον μηνών έχει φέρει στο προσκήνιο ένα πολύ σημαντικό θέμα καθώς, σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία για τον Έλεγχο και την Πρόληψη των Ασθενειών (CDC), στους δρόμους της Αμερικής έχουν κάνει την εμφάνισή τους επιθετικά και πεινασμένα τρωκτικά.

Τον προηγούμενο μήνα τα πεινασμένα ποντίκια, αναφέρει το CDC, έγιναν κανίβαλοι τρώγοντας τα μικρά τους, καθώς για πολύ καιρό δεν μπορούσαν να βρουν σκουπίδια να φάνε, αφού ο κορονοϊός κρατούσε κλειστά τα εστιατόρια.

Το δημοσίευμα του Guardian αναφέρει ότι κάμερες στους δρόμους της Νέας Υόρκης και της Νέας Ορλεάνης κατέγραψαν τις κινήσεις των πεινασμένων τρωκτικών, ενώ και αρκετές γειτονιές στο Σικάγο αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα.

Επιστήμονες που μελετούν τα τρωκτικά διαπιστώνουν πόσο επιθετικά έχουν γίνει. «Πολλοί από αυτούς τους ποντικούς στις πόλεις μας εξαρτώνται για να ζήσουν από το φαγητό των εστιατορίων, των ξενοδοχείων, των καταστημάτων που πουλούν ντόνατς και σε ό,τι καταναλώνουμε» είπε στη «Washington Post» ο ειδικός στα τρωκτικά Bobby Corrigan.

Σύμφωνα με το CDC τέτοιες συμπεριφορές είναι πολύ συχνές κατά τη διάρκεια φυσικών καταστροφών.