Στις ΗΠΑ καταγράφηκαν χθες Τετάρτη άλλοι 1.813 θάνατοι εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού σε 24 ώρες, αριθμός σχετικά σταθερός σε σύγκριση με αυτόν της προηγουμένης, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει και δημοσιοποιεί στον ειδικό ιστότοπο που έχει δημιουργήσει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Οι νέοι θάνατοι, που καταγράφηκαν ως χθες στις 20:30 (τοπική ώρα· στις 03:30 σήμερα Πέμπτη ώρα Ελλάδας) ανεβάζουν τον συνολικό απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας στις ΗΠΑ σε πάνω από 84.000. Στη χώρα αυτή εξάλλου έχουν επιβεβαιωθεί επίσημα 1,39 εκατ. κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό (+22.000 σε 24 ώρες).

Παρά τους αριθμούς αυτούς, αμερικανικές πολιτείες συνεχίζουν να αίρουν τα μέτρα περιορισμού των κατοίκων τους, η καθεμιά με τους δικούς της ρυθμούς.

Ενώ τμήματα της Βιρτζίνιας και του Μέριλαντ θα ανοίξουν ξανά από αύριο Παρασκευή, τα μέτρα περιορισμού στην ομοσπονδιακή πρωτεύουσα, που τυπικά θα αίρονταν επίσης στα τέλη της εβδομάδας, παρατάθηκαν ως τις αρχές του Ιουνίου τουλάχιστον.

«Γνωρίζουμε ότι η βιαστική άρση των μέτρων μπορεί να οδηγήσει σε τραγικά αποτελέσματα», τόνισε η Μιούριελ Μπάουζερ, η δήμαρχος της Ουάσινγκτον.

Στην ισχυρότερη δύναμη του πλανήτη, ο απολογισμός της πανδημίας ίσως φθάσει τους 113.000 νεκρούς ως την 6η Ιουνίου, σύμφωνα με τον μέσο όρο 20 επιδημιολογικών μοντέλων που συνήγαγαν ερευνητές του πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης.

Βραζιλία: 749 θάνατοι, 11.385 κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό σε 24 ώρες

Δεδομένα που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας χθες Τετάρτη δείχνουν ότι στη χώρα καταγράφηκαν τις προηγούμενες 24 ώρες 749 νέοι θάνατοι ασθενών που υπέκυψαν στην COVID-19 και 11.385 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Έτσι στη χώρα της Λατινικής Αμερικής ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του κορονοϊού αυξήθηκε σε 13.149 νεκρούς, ενώ ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί ανέρχεται σε 188.974, ξεπερνώντας το άθροισμα επιβεβαιωμένων και ύποπτων κρουσμάτων στη Γαλλία (177.700). Συνεπώς, με βάση τα επίσημα στοιχεία, η Βραζιλία κατατάσσεται πλέον έκτη παγκοσμίως ως προς τον αριθμό των κρουσμάτων.

Μεξικό: Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του κορονοϊού αυξήθηκε σε 4.220 νεκρούς

Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι το προηγούμενο 24ωρο κατέγραψε 294 νέους θανάτους εξαιτίας της COVID-19, αριθμό αρκετά μειωμένο σε σύγκριση με το θλιβερό ρεκόρ που σημειωνόταν την προηγουμένη, και 1.862 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Με βάση τα νεότερα δεδομένα, ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα ανήλθε σε 4.220 νεκρούς επί συνόλου 40.186 κρουσμάτων μόλυνσης.

Ο πιο βαρύς ημερήσιος απολογισμών θανάτων εξαιτίας της πανδημίας καταγράφηκε μόλις την προηγουμένη (353).

Στελέχη του υπουργείου Υγείας επιμένουν να τονίζουν πως ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 είναι πολύ υψηλότερος από αυτόν των επισήμως επιβεβαιωμένων, με δεδομένο ότι τα διαγνωστικά τεστ που γίνονται είναι λίγα αναλογικά με τον πληθυσμό.

Μολαταύτα, η μεξικανική κυβέρνηση ετοιμάζεται να προχωρήσει σε σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων το προσεχές διάστημα, πιεζόμενη από τις ΗΠΑ, ειδικά μονάδες της αυτοκινητοβιομηχανίας στον βορρά, η δραστηριότητα των οποίων χαρακτηρίζεται πλέον απολύτως απαραίτητη.

Ρωσία: 58 ασθενείς υπέκυψαν στον κορονοϊό σε 24 ώρες στη Μόσχα

Άλλοι 58 ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19, την ασθένεια που προκαλεί ο νέος κορονοϊός, ή εξαιτίας επιπλοκών το προηγούμενο 24ωρο στη Μόσχα, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας στην πρωτεύουσας της Ρωσίας να αυξάνεται έτσι σε 1.290, ανακοίνωσε το κέντρο αντιμετώπισης της κρίσης.

Μέχρι στιγμής οι αρχές της Ρωσικής Ομοσπονδίας έχουν ανακοινώσει συνολικά 2.212 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 242.271 κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2. Στον αντίποδα, 48.003 ασθενείς έχουν ιαθεί.