Την ώρα που κάθε νέος γονέας θέλει να εξασφαλίσει μια ζεστή φωλιά για το νεογέννητό του, ο Elon Musk δεν είναι προφανώς ο παραδοσιακός χαζομπαμπάς.

Ο CEO της Tesla και της SpaceX πουλά τις δύο βίλες του στο Bel-Air του Λος Άντζελες ως το πρώτο βήμα στην υπόσχεση που έδωσε στο Twitter να μην έχει δικό του σπίτι.

Όχι γιατί δεν πάνε καλά τα οικονομικά του, αλλά γιατί «δεν χρειάζομαι τα μετρητά. Αφιερώνω τον εαυτό μου στον Άρη και τη Γη. Η ιδιοκτησία σε τραβά πίσω»!

Ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος άρχισε λοιπόν από τις δύο αυτές επαύλεις την οδύσσεια να ξεφορτωθεί τα 7 σπίτια του. Και βρίσκονται μάλιστα στον ίδιο δρόμο.

Η πρώτη είναι μια μια τεράστια έκταση αξίας 30 εκατ. δολαρίων, που φιλοξενεί μια βίλα 1.500 τετραγωνικών με 7 υπνοδωμάτια, βιβλιοθήκη που απλώνεται σε δύο ορόφους, κελάρια, πισίνα και γήπεδο τένις.

Εδώ βλέπουμε τη δεύτερη, αξίας 9,5 εκατ. δολαρίων (8,7 εκατ. ευρώ), που ανήκε μάλιστα για σειρά ετών στον ηθοποιό Τζιν Γουάιλντερ.

Και επειδή είναι ιστορικό το σπίτι, ο Elon το πουλάει με μια απαράβατη προϋπόθεση: ο νέος ιδιοκτήτης να μην μπορεί να το γκρεμίσει ή να παρέμβει με τρόπο που να αλλοιώσει τον χαρακτήρα του.

Ο Elon είχε κάνει την ανακαίνισή του, με προσοχή όμως για να μη χάσει η βίλα τη ρετρό αισθητική της.

Αυτή η δεύτερη, επιφάνειας 260 τετραγωνικών, έχει 5 υπνοδωμάτια και 5 μπάνια, πισίνα και ξεχωριστό ξενώνα…